Interview
NTR

Beabadoobee's "Talk" is een ode aan doorzakken op dinsdagavond

foto: Erika Kamano
  1. Nieuwschevron right
  2. Beabadoobee's "Talk" is een ode aan doorzakken op dinsdagavond

Goed nieuws voor liefhebbers van rockmuziek en van doordeweeks uitgaan: er is nieuwe muziek van Beabadoobee! "Talk" gaat over feesten op een dinsdag en het leven niet al te serieus nemen. 3FM-dj Vera Siemons sprak haar over haar nieuwe single en het aanstaande album Beatopia.

Spontaan afspreken in de kroeg op een dinsdagavond voor een biertje, om de avond vervolgens totaal uit de hand te laten lopen: dat is iets wat we tijdens de pandemie waarschijnlijk allemaal wel gemist hebben. Zo ook de Engelse songwriter Bea Laus, beter bekend als Beabadoobee.

Met haar nieuwe liedje “Talk” brengt ze een ode aan die chaotische nachten in de stad, en de niet zo verstandige keuzes die je tijdens zo’n nacht maakt… 3FM-dj Vera Siemons sprak Bea over het idee achter “Talk” en haar aankomende album Beatopia, dat uitkomt op 15 juli.

De juiste hoeveelheid chaos

“Het liedje gaat over dingen doen die misschien niet per se goed voor je zijn, maar het leven niet al te serieus nemen. Uiteindelijk is het allemaal whatever”, vertelt Bea via Zoom. “Het ding met uitgaan op een dinsdag is dat het niet te gek wordt, maar het is precies de juiste hoeveelheid chaos om wel lol te hebben.” Hoe ziet een ideale dinsdagavond in de stad eruit volgens Beabadoobee? “Een ideale avond uit eindigt ergens waar ik kan dansen. Als ik niet kan dansen, is het geen goeie avond uit!”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Net als haar 3FM Megahit “Care” uit 2020, is “Talk” weer een heerlijk rockliedje geworden, catchy en gruizig tegelijk. Het is de eerste single van haar aankomende album Beatopia.

Beatopia: een alternatief universum

De titel van het album is een verwijzing naar Bea’s fantasiewereld van toen ze nog heel klein was: “Beatopia is een wereld die ik creëerde toen ik zeven was. Het idee bestond altijd al, maar ik heb het totaal uit m’n leven gewist vanwege een hele rare aanvaring met een leraar. Ik had een geweldige poster gemaakt van Beatopia, ik raakte helemaal geobsedeerd met dat alternatieve universum.”

Helaas werd Bea niet beloond voor haar rijke fantasie. In tegendeel: “Die poster had ik op m’n bureau laten liggen voordat ik naar vioolles ging. Toen ik terugkwam, was iedereen me aan het uitlachen omdat mijn leraar de poster op het bord had geplakt zodat iedereen ernaar kon kijken." De zevenjarige Bea schaamde zich zo erg, dat ze deed alsof ze Beatopia zelf ook maar belachelijk vond: "Ik ging er maar in mee, ik zei ‘ja, echt een stom idee hè.’”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nu brengt Bea haar kinderfantasiewereld tot leven door middel van haar aanstaande album: “Het idee van dit album en de naam is dat Beatopia altijd al in mij heeft gezeten, het duurde gewoon even voordat ik het weer kon vinden.”

Hello Glastonbury!

Deze zomer staan er dus twee mijlpalen voor Beabadoobee op het programma: de release van haar tweede album, maar ook een show op het legendarische Engelse festival Glastonbury. Bea is er nog nooit geweest, dus ze maakt meteen goed gebruik van deze boeking: “Als ik moet spelen, ga ik sowieso kamperen en het hele weekend blijven! Het is altijd al een droom van me geweest, misschien is dat een muzikantending: elke keer als ik gitaar speel op m’n kamer stond ik voor de spiegel en riep ik ‘Glastonbury!’. Het wordt heel leuk om dat in het echt te zeggen, echt bizar.”

Beabadoobee over haar nieuwe liedje "Talk": "Je moet het leven niet te serieus nemen"

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie