Interview
NTR

Tamino is terug met nieuw album Sahar: "Muziek leefde niet meer"

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Tamino is terug met nieuw album Sahar: "Muziek leefde niet meer"

De Belgische songwriter Tamino komt vandaag met zijn langverwachte tweede album Sahar. Vera sprak hem over de nieuwe sound van het album en zijn samenwerking met Angèle.

Tamino is een van de grootste artiesten in België van het moment. Hoewel zijn laatste album in 2018 is uitgebracht pakt hij nog altijd bijna een miljoen streams op Spotify per maand met liedjes als 'Habibi' en 'Tummy'. Nu is daar dan ook eindelijk zijn langverwachte tweede studioalbum: Sahar. 3FM-dj Vera Siemons sprak hem hierover op het Into The Great Wide Open festival op Vlieland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziek leefde niet meer

Net als veel andere artiesten belandde Tamino aan het begin van de coronapandemie een beetje in een gat: ‘Muziek leefde niet meer rondom mij’, vertelt de zanger. ‘Waar heb ik nu zoveel tijd van mijn leven aan gespendeerd?’ Gelukkig keerde de inspiratie snel terug: ‘Al dat terzijde, heb ik wel redelijk snel kunnen beginnen met schrijven. Er kwam eigenlijk heel veel, en ik heb er veel genot en plezier uit gehaald."

Arabische luit

Kenmerkend voor het nieuwe album is de combinatie van de oed, die Tamino voor het album heeft leren spelen, en de klassieke gitaar. ‘De oed is een Arabische luit met nylon snaren. Ik vind de oed en de klassieke gitaar, beide met nylon snaren, heel typerend voor deze plaat’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet alleen nieuwe instrumenten, maar ook nieuwe samenwerkingen komen voor op het album. Zo hoor je op het album een duet tussen Tamino en Belgische popster Angèle, die je kent van haar 3FM Megahit ‘Libre’. Benieuwd hoe de samenwerking met Angèle was voor Tamino? Bekijk dan het gehele interview.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie