Interview

Niall Horans terugkeer naar muziek: "ik was jaloers op andere muzikanten"

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Niall Horans terugkeer naar muziek: "ik was jaloers op andere muzikanten"

Na lang wachten en een hoop getease op social media keert de Ierse muzikant Niall Horan terug met zijn nieuwe nummer 'Heaven'. Ter ere van deze release houdt hij een interview met 3FM middagshow-duo Barend van Deelen en Nellie Benner.

Druk

Het lijkt misschien alsof Niall Horan het de afgelopen jaren rustig heeft gehad, in ieder geval op het gebied van muziek maken, maar niks blijkt minder waar. Na een korte pauze vanwege de pandemie, heeft Niall besloten om weer de studio in te duiken.

En niet zomaar een studio. Natuurlijk moet het op een vet unieke locatie zijn waar hij met een groep muzikanten in een huurhuisje bunkert in het park Joshua Tree in California. In zo'n creatieve broedplek kun je eigenlijk ook niks anders doen dan muziek maken. "We schreven hier gewoon drie tot vier nummers per dag," vertelt de zanger, "in een zelfgebouwd studiootje, waar we vervolgens de beste nummers uit pakten".

Maar het ontgaat niemand dat er wel wat keerzijdes zitten aan muziek uitbrengen na een hele tijd stilte. Ook Niall voelt deze druk heel erg, maar niet per se op een negatieve manier: "het was bijna een soort jaloezie. Ik zag allemaal mensen goede muziek uitbrengen en daar prijzen mee winnen en ik dacht alleen maar: ik wil daar weer onderdeel van uitmaken". daarom wilde hij eerst een solide hoeveelheid nummers hebben met een lead single waar iedereen zich in kon herkennen. En dat is waarom hij het nu tijd vind om 'Heaven' uit te brengen.

Quote

Ik zag allemaal mensen goede muziek uitbrengen en daar prijzen mee winnen en ik dacht alleen maar: ik wil daar weer onderdeel van uitmaken

Niall Horan

'Heaven'

Een super poppy en catchy nummer, dat hoor je meteen. En als je Niall Horan mag geloven, zal de rest van het album in een vergelijkbaar sfeertje hangen. Maar fans van zijn meer zoetsappige ballads, niet getreurd! Hij zegt de akoestische gitaar nog wel een paar keer op te hebben gepakt voor de emotionele meezingers.

Maar waar gaat het nummer precies over? Vooral over een belangrijke les die hij tijdens de pandemie heeft geleerd, namelijk dat iedereens leven anders is en je je dus niet zo veel zorgen moet maken over de verwachtingen van anderen. Denk bijvoorbeeld aan maatschappelijke verwachtingen rondom trouwen, kinderen en werk en hoe je eigenlijk vooral alles op je eigen tijd moet ervaren.

Dit is dan ok een gedachte die hij vasthoudt tijdens het schrijven. Of nou ja, hij laat het eigenlijk los. "Tijdens het schrijven moet je aan jezelf denken en wat jij ervan vind. Heaven was in een dik uur geschreven, als ik bij de meningen van anderen had stilgestaan had het eeuwen geduurd voordat het nummer überhaupt op papier stond", zegt hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TikTok

Een nieuw element van tegenwoordig muziek uitbrengen is TikTok, en ook Niall heeft hier goed gebruik van gemaakt door het posten van een teaser. Want als je meteen wilt weten wat je fans van een nummer zullen vinden, kun je altijd een snippet delen op social media en kijken wat mensen erover te zeggen hebben.

"Over 'Heaven' waren de comments over het algemeen heel positief," zegt hij. De fans pakten het super interactief op en hebben er zelfs een heus TikTok-dansje bij bedacht, net als een challenge waar je zelf een tweede couplet moet schrijven, zingen en uploaden naar het platform. En nu mag je dan eindelijk genieten van het geheel.

Ben je nou benieuwd naar het hele interview? Kijk hem dan in hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie