Interview
NTR

Chaises longues en schreeuwtherapie met Wet Leg

foto: Domino Recording Co.
  1. Nieuwschevron right
  2. Chaises longues en schreeuwtherapie met Wet Leg

Een van de meest gehypete nieuwe bands van 2022 staat over twee weken op Lowlands: Wet Leg! 3FM-dj Vera Siemons sprak Rhian en Hester backstage vlak voor hun uitverkochte show in Rotown Rotterdam.

Wat een droomjaar beleven Hester Chambers en Rhian Teasdale van Wet Leg: hun titelloze debuutalbum gooide in april gelijk hoge ogen, en in één klap werden ze de band to watch van 2022. Geen wonder, want hun puntige gitaarliedjes met nonchalante spraakzang en droge humor zijn gewoon superleuk. Met het catchy 'Chaise Longue' scoorde de band eerder dit jaar haar eerste 3FM Megahit.

Afgelopen mei speelde Wet Leg drie uitverkochte shows in Nederland in drie van de mooiste popzalen van het land: Doornroosje Nijmegen, Rotown Rotterdam en EKKO Utrecht. Over twee weken zijn ze terug op Nederlandse bodem voor een show op Lowlands. Voorafgaand aan de Rotterdamse show hadden Rhian en Hester nog even de tijd om te kletsen met 3FM-dj Vera Siemons.

Geheime chaise longue

De twee zijn een beetje uitgeput van een lange periode promotie en touren, maar bespreken nog graag de mooiste backstage verrassing die ze tot nu toe op tour hebben meegemaakt: "Toen we in de zaal aankwamen, zeiden ze: jullie kleedkamer is nog niet klaar, maar hij zal snel klaar zijn! Ze liepen een beetje achter, omdat ze in het geheim een chaise longue naar de kleedkamer aan het verhuizen waren, met in letterballonnen 'SOLD OUT' eraan. Dat was zo cute!"

Luister hier het interview, waarin Rhian en Hester ook nog vertellen over de inspiratiebron achter hun liedje 'Ur Mum': een wekelijkse schreeuwtherapiesessie.

Interview: Wet Leg!

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie