Interview

The Beaches geven hun exen de schuld in de 3FM Live Box!

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. The Beaches geven hun exen de schuld in de 3FM Live Box!

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Zo was recent de Canadese indierockband 'The Beaches' te gast, en laat me je zeggen, ze hadden een appeltje te schillen met hun exen.

Blame Brett

Inmiddels is hij al even uit en wordt hij regelmatig gedraaid in de late avond op 3FM: 'Blame Brett' is dé hitsingle van de band hun nieuwste album: 'Blame My Ex'. Het album benadert herkenbare onderwerpen als beëindigde relaties en break-ups, maar spreekt zich ook uit over een periode die misschien minder vaak aangekaart wordt, maar minstens net zo zwaar is. Want hoe gaat het leven nou verder na die break-up?

Omdat het immers niet voor iedereen even eenvoudig is om het leven, en met name je datingleven, voort te zetten besloot frontvrouw Jordan deze gevoelens er allemaal uit te gooien op de eerdergenoemde single. Op satirische wijze duwt ze de verantwoordelijkheden rondom emotionele beschikbaarheid tegenover mogelijke nieuwe partners opzij en schuift ze de schuld af op haar ex. "Don't blame me, blame Brett!"

Quote

I'm the bad guy but LOL don't blame me, blame my ex-boyfriend

Jordan Miller (The Beaches)

Groei

Schrijven, touren, Tinderdates, polyamoreus zijn en niet alleen waarde aan je romantische, maar ook je platonische relaties hechten. Volgens de verschillende leden van de band zijn dit de manieren om jezelf door die lastige post-break-up fase heen te slepen. Ze benoemen hoe de afgelopen tijd hen niet alleen als individu, maar ook als groep heeft helpen groeien. Het is uiteindelijk oké om het zwaar te hebben en alles even helemaal vreselijk te vinden, zo lang je maar niet vergeet om ook nog een beetje te leven.

Bekijk hieronder het interview met de band en hun optreden in de 3FM Live Box met de tracks 'Blame Brett' en 'Shower Beer' terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie