HUMAN

Wie wil ook de oude Snapchat terug?

foto: Ben Weber
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie wil ook de oude Snapchat terug?

Meestal is een update een vooruitgang, maar in het geval van Snapchat lijkt dat niet het geval. Honderdduizenden gebruikers zijn woest en willen het oude ontwerp terug.

Vorige week rolde Snapchat een nieuw ontwerp uit, zo maakte topman Evan Spiegel bekend. Daarin worden onder andere berichten van media en vrienden gescheiden.

Ook verschijnen Snapchat Stories, video's en foto's die na 24 uur weer verdwijnen, nu tussen de individuele Snaps en directe berichten.

Niet in goeie aarde

De update viel op zijn zachtst gezegd niet in goeie aarde. En gebruikers van over de hele wereld staken dat ook niet onder stoelen of banken. Het stimuleerde de Australiër Nic Rumsey een petitie te starten om de update van Snapchat terug te draaien. Binnen no time is deze petitie ruim een miljoen keer ondertekend.

"Veel gebruikers vinden dat Snapchat, met het uitkomen van de nieuwste update, lastiger te gebruiken is," zegt Rumsey op de petitie-pagina. "Er is veel irritatie en sommigen gebruiken nu een VPN-app of riskante methodes om de oude versie terug te halen."

Kwestie van wennen

En hoewel we natuurlijk in een tijd leven waarin we dol zijn op het tekenen van welke petitie dan ook, zegt het toch wel iets over de onvrede die leeft onder Snap-gebruikers over de nieuwe update. Hier kun je de petitie ondertekenen.

Of de petitie iets gaat opleveren is nog maar de vraag. Toen Spiegel de update bekend maakte zei hij al dat het waarschijnlijk negatieve gevolgen gaat hebben. Maar, zo redeneerde hij, zo gaat dat wel vaker bij updates van social media.

Het is kortom een kwestie van wennen. En een woordvoerder van Snapchat heeft tegen de Engelse krant The Guardian gezegd dat ze ongeacht het aantal handtekeningen de update niet gaan terugdraaien. Dus.

Ster advertentie
Ster advertentie