HUMAN

De 5 bizarste user agreements die jij hebt geaccepteerd

  1. Nieuwschevron right
  2. De 5 bizarste user agreements die jij hebt geaccepteerd

'Ik ga akkoord met...', voordat de rest van de zin gelezen is, klik je al op 'Ja'. En door. Maar is dat wel zo verstandig?

Geen letter

Hoeveel user agreements zou je in je leven al hebben geaccepteerd? Tientallen? Honderden? Er is geen site, app of product dat tegenwoordig zonder Terms & Conditions wordt aangeleverd. En de kans is groot dat je er geen letter van hebt gelezen.

Want, serieus...wie heeft er tijd om meer dan 150 pagina's aan advocatentaal door te spitten? Toch is het niet onverstandig om de hele boel even door te nemen. Getuige ook deze richtlijnen, waar jij met één muisklik mee akkoord bent gegaan.

1. "We mogen jouw foto voor commerciële doeleinden gebruiken"

Schuldigen: Instagram, Flickr, Twitpic, e.a.

Op het moment dat jij een foto uploadt naar een social platform, kun je er haast wel van uit gaan dat zij zonder morren met jouw foto aan de haal gaan. Wist je niet? Je had natuurlijk over het worldwide, non-exclusive, royalty-free, sublicenseable and transferable license to use, reproduce or distribute van jouw privé foto's heen gelezen.

Ondanks dat JIJ de eigenaar bent, behouden zij het recht om jouw foto's te verkopen. Niet schrikken dus als jouw hoofd straks in een penisvergrotings-spammail voorbij komt.

Het zou nu wel heel treffend zijn als je de overige vier Agreements niet leest. Laat zien wat je waard bent en lees verder bij NPO3.

Lees ook:

>> 6 lessen over data & privacy
>> Bekijk de docu: Terms & Conditions May Apply
>> Floor verstuurde een naaktfoto die viral ging

Ster advertentie
Ster advertentie