HUMAN

Wist je dat jij fokking goed bent met geld?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wist je dat jij fokking goed bent met geld?

Tijd voor een feestje! Niet te gek, uiteraard!

(PortemoJa PortemonNee, de nieuwe campagne van het Nibud)

Wanneer we om ons heen luisteren en kijken, lijkt het wel alsof iedereen geldproblemen heeft. Je hebt zo'n instantie in Nederland die zich druk maakt hierom, het Nibud, en die trok begin november aan de bel.

Om de oren

Ook op de radio vliegen de spotjes over bewust met je cash omgaan je om de oren. Er is zelfs een serie op tv, Schuldig op NPO1, die de geldproblemen van een Amsterdamse wijk in beeld brengt.

We maken ons zorgen

Aan tafel bij Mathijs, Humberto en Jeroen hebben ze het erover, kranten vallen zowat over elkaar heen om wie dan ook de schuld te geven van al die schulden in Nederland.

Kortom, we maken ons zorgen. Want met al die webshops binnen handbereik, dure festivalkaartjes en, misschien wel de grootste valkuil, smartphone-abonnementen en in-app aankopen, is het niet zo heel gek om te denken dat jullie dezelfde geldzorgen hebben.

Veeeeeeeeeeeeeeeel beter!

Daarom lieten we onze vrienden van JijVandaag (het jongerenpanel van EenVandaag) onderzoeken hoe jullie met geld omgaan en welke waarde geld heeft.

En wat bleek? Jullie zijn VEEL BETER met geld dan jullie ouders, ooms en tantes en opa's en oma's bij elkaar! Kijk maar eens naar deze acht resultaten van het onderzoek, waaraan ruim 1.600 jongeren tussen 12 en 24 jaar meededen, waarvan veertig procent middelbare scholier was.

Ster advertentie
Ster advertentie