HUMAN

Zo overleef je een herfst/winter-dip

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo overleef je een herfst/winter-dip

Doei zomer! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. De herfst is bij uitstek het seizoen waarbij je je verstopt onder drie lagen beddengoed. Niet doen! Tussenuur geeft jou dé tips die je nodig hebt om, bij gebrek aan, je eigen zonnetje te worden. Bring it on, autumn.

#1. Ga naar de Ikea

De herfst zorgt voor een gebrek aan licht en daar is onze huid niet heel blij mee. Wij hebben namelijk vitamine D nodig.
Er bestaat zoiets als lichttherapie en een Eindhovense electronicaboer heeft reeds zo'n lamp op de markt gebracht.

Heb je daar nu geen geld voor? Gelukkig is de bekende Zweedse meubelzaak gewoon gratis te bezoeken. Na een uur rondlopen op de afdeling 'lampen' ben je weer helemaal verlicht.

#2. Rise and shine

Je biologische klok is een beetje in de war omdat het zo vroeg donker wordt. Daarom is het handig om je ritme een beetje serieus te nemen. Probeer dus op tijd op te staan. Zelfs wanneer die borrel van je bijbaantje bij de supermarkt een beetje uit de hand is gelopen.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook écht daadwerkelijk je bed uitkomt? Tip: zet meerdere wekkers die niet te dicht bij je bed staan. Dan moet je wel opstaan om met die takkeherrie af te rekenen.

#3. Drink chocomel met je aartsvijand

Heel cliché, maar er is een reden waarom commercials over een meisje die de liefde van haar leven ontmoet op de schaatsbaan zo populair zijn. We hebben een beetje winterse romantiek nodig in deze donkere periode. Goed ingrediënt daarvoor is chocomel. Sluit jezelf niet op in je eigen ivoren torentje, maar bezoek eens dat charmante koffiezaakje.

Nu mag er ook wel een beetje venijn in je herfst/winter zijn in plaats van alleen maar zoetsappigheid. Natuurlijk is het heel leuk als je grote liefde die slagroomsnor van je lippen veegt, maar je kunt ook je aartsvijand uitnodigen. Na het nemen van een slok stoot je 'per ongeluk' de mok om. "Oh sorry, dat was nou écht niet de bedoeling."

#4. Loop door de entree van een willekeurige winkel

Brr, bibber, bibber. Waar zijn die zomerse temperaturen gebleven? In je bikini bij het zwembad liggen zit er niet meer in. Wil je toch een beetje warmte en heb je niet genoeg zakgeld voor een enkeltje Ibiza, ga dan naar het winkelcentrum.

Weet je nog die warme lucht die je tegemoet komt als je naar binnen loopt bij winkels? Hoe vaker je de deur in- en uitloopt, hoe meer warme lucht er vrij komt. Omarmen, die hitte.

#5. Verstop het ondergoed van je vriend/vriendin in de sneeuw

Beweging is dé remedie (dopamine, duh), ook in de herfst en winter. Misschien ben je een beetje te oud voor sneeuwgevechten. Wellicht heb je ook geen zin om de fitboy/girl uit te hangen. Dan is dit hét alternatief. Men neme: 1) Een partner die wel tegen een grapje kan. 2) Een flinke laag sneeuw.

Speel de paashaas en verstop alle gesprokkelde onderbroeken, slipjes en aanverwanten onder een laagje sneeuw. Zo heeft je partner zijn portie lichaamsbeweging tijdens het zoeken én jij de jouwe als je het vervolgens op een lopen moet zetten...

#6. Music starts here

Van artiesten als Lorde of Niall Hordan krijgen we het allemaal wel stiekem een beetje warm. Muziek is hét medicijn tegen een winterdipje. 3FM helpt je een handje op weg met hun playlist:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie