HUMAN

5 herkenbare dingen als je last hebt van keuzestress

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 herkenbare dingen als je last hebt van keuzestress

Die strandvakantie naar Spanje of citytrip naar Barcelona? Wraps maken of een verse pasta? Wijn of een Desperado? Wiskunde of informatica? Psychologie of pedagogiek of misschien wel journalistiek? Wel op kamers, niet op kamers. Van studie switchen of niet? Het leven zit vol keuzes. Heb jij soms moeite om door de bomen het bos te zien? Check hieronder of jij misschien wel last hebt van keuzestress. Door MINDyoung in het kader van de week tegen prestatiedruk.

1. Keuzes maken kost je veel tijd en geven jou een gestresst gevoel.

Wat als… en ja maar… vragen daar ben jij een kei in. Je blijft maar denken, dubben en afwegen. Je zou bijna willen dat iemand anders de keuze voor je zou maken.

2. Je hebt altijd het gevoel dat er een andere keuze is die beter bij jou past.

Er zijn namelijk zoveel goede mogelijkheden dat je vaak het gevoel hebt dat je dingen misloopt. Blij zijn met je keuze? Hoe? Na het maken van een keuze blijf jij meestal twijfelen.

3. Wat wil ik nu ècht? is een vraag die jij jezelf regelmatig vraagt.

Door de hoeveelheid aan keuzemogelijkheden is er zoveel mogelijk dat je het moeilijk vindt om een richting voor jezelf te bepalen. Waar wil ik naartoe in het leven? Waar word ik nou gelukkig van? Waar ben ik goed in?

4. Je vindt keuzes maken zo moeilijk, dat je soms dan maar helemaal geen keuze maakt.

En hier baal je dan weer van, omdat geen keuze maken, eigenlijk ook een keuze is.

5. Je hebt na het maken van een keuze het gevoel dat het onomkeerbaar is.

Terwijl dat in veel gevallen niet het geval blijkt te zijn. Een studie kun je switchen, er zijn genoeg andere bijbanen. Als op jezelf wonen niet bevalt, kun je vast wel terug naar jouw ouders. En die vakantie? Die kan altijd nog.

Ster advertentie
Ster advertentie