HUMAN

6 manieren om de winter aan te kunnen

  1. Nieuwschevron right
  2. 6 manieren om de winter aan te kunnen

Hoe korter de dagen, hoe korter je lontje. Wat doe je eraan?

Krabben, gladheid, gemaakte decembergezeligheid; ja ja, het is weer winter. Heel wat mensen voelen zich in deze periode meer somber dan de rest van het jaar. Reden genoeg om met tips te komen om je gelukkiger te voelen in deze donkere dagen.

1. Plan een reis, maar ga NIET!

Alleen al het plannen van een vakantie maakt ons gelukkiger, dus je hoeft niet eens echt te gaan. Scheelt weer een hoop geld ;-) Want wist je dat zelfs het verheugen op het kijken van je lievelingsfilm ervoor zorgt dat er stofjes in je hersenen vrijkomen die je gelukkiger maken? Dus ook al ga je binnenkort niets leuks doen, zet toch wat leuks in je agenda. Waar ga jij heen?

2. Spreek af met vrienden

Tijd met vrienden en familie maakt je gelukkiger. Wist je dat afspreken met anderen ervoor zorgt dat je langer leeft?

3. Beweeg!

Bewegen klinkt als een open deur. Maar beweging zorgt ervoor dat je meer relaxt bent en je lijf lekker voelt. Je hoeft echt geen uren naar de sportschool, af en toe door de kamer dansen kan ook.

Wil je weten hoe bewegen kan helpen je beter te voelen, neem dan eens een kijkje op het blog van Eleanor (foto onder). Naast haar verslaving aan schoenen en tijdschriften, loopt zij regelmatig hard.

(Elanor loopt zich blij)

4. Slaap meer, maar kom op tijd je bed uit!

Als je genoeg slaapt, ben je minder gevoelig voor sombere gevoelens en gedachten. Maar sta ook op tijd op. Het klinkt misschien een beetje blabla, maar het helpt. Van de hele dag op bed blijven liggen of in je pyjama bankhangen word je alleen nog maar suffer.

5. Lach!

Van lachen voelen we ons altijd beter. Zelfs het opzetten van een neplach zorgt ervoor dat we ons blijer voelen. Misschien dat onderstaand filmpje je kan helpen. Hoeveel seconden kun jij je lachen bedwingen?

6. Ga naar buiten!

Van frisse lucht word je gelukkiger. De optimale temperatuur voor geluk is 13.9°C om precies te zijn. Van twintig minuten buitenlucht, bij mooi weer, word je positiever en werkt je geheugen beter.

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van onze vrienden van MINDYoung, dat info, herkenbare verhalen, nieuws en tips biedt over alles wat met je mind te maken heeft.

Ook zoiets, maar dan anders:
>> Volg deze 7 tips en word wereldburger
>> Heb je last van winterblues? Doe de test!
>> 4 filmpjes om jou aan het lachen te krijgen

Ster advertentie
Ster advertentie