HUMAN

Dit was de laatste dag van 7 Dagen Zonder suiker/internet/muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was de laatste dag van 7 Dagen Zonder suiker/internet/muziek

De kluis mag weer open, Rebecca, Tjerk en Bram mogen na zeven dagen zonder te hebben gezeten weer 'gebruiken'. Maar hebben ze ook iets geleerd?

Rebecca had voor de gelegenheid twee taarten gebakken. Het was de zevende dag van hun experiment, waarin ze zeven dagen zonder suiker, internet en muziek waren en dat mocht best gevierd worden.

Dus bakte Rebecca een courgette-kaas-taart zonder suiker en een worteltaart met slagroom boordevol suiker. Het leek haar wel toepasselijk om die suikerbom na het openen van de kluis - en dus na beëindiging van het experiment - soldaat te maken.


(Rebecca valt haar worteltaart aan nadat ze zeven dagen zonder suiker heeft geleefd)

Overstelpt met appjes

Aan het begin van het experiment stopten Tjerk, Bram en Rebecca heel symbolisch hun verslaving in een kluis, om te ervaren hoe het zou zijn, een week zonder suiker, internet en muziek. Op de zevende dag ging de kluis weer open.

Bram greep naar zijn oortjes in de kluis en verdween onmiddellijk, lekker sociaal, in muziek. Tjerk deed zijn foon aan en werd overstelpt met gemiste berichtjes, appjes en vriendschapsverzoeken op Facebook. En Rebecca dompelde zich letterlijk onder in de slagroom van haar worteltaart.

Maar hebben ze iets geleerd van hun afkicken eigenlijk? Je ziet het in de laatste aflevering van Zeven Dagen Zonder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maud (20) was verslaafd aan social media

Tjerk kickte in dit experiment af van internet, hij legde zijn foon in de kluis. In het kader van deze verslaving sprak hij met Maud die in haar tienerjaren werd opgenomen in een kliniek vanwege haar social media-verslaving.

Luister hier naar haar verhaal.

Ster advertentie
Ster advertentie