HUMAN

Dit zijn onze mad scientists

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn onze mad scientists

Onno en zijn vrouw Beata doen de Tussenuur-experimenten op middelbare scholen.

Ze zijn heus niet gek omdat ze toevallig een maand of zes per jaar in Polen wonen. Nee, Onno en Beata zijn onze mad scientists omdat ze met hun experimenten en onderzoekjes de grenzen opzoeken en vaak ook over die grenzen heen gaan.

Vriend en vijand

Want veel wordt gezegd en geoordeeld over jongeren en scholieren, maar naar onze smaak worden de mensen om wie het gaat veel te weinig aan het woord gelaten.

Vandaar dat we met Tussenuur langskomen op scholen om sociale experimenten te doen. Zodat je door mee te doen (of naar te kijken) inzicht krijgt in jezelf en de wereld om je heen. Zonder belerend te doen. En wie weet verras je vriend en vijand met de uitkomsten van het experiment.

Over onze mad scientists

Onze experimenten komen uit de koker van Onno Hansen-Staszy?ski en zijn vrouw Beata Staszy?ska-Hansen. Onno schrijft voor Frankwatching en schreef voor De Groene Amsterdammer. Hij balanceert tussen techniek en maatschappij, zo was hij gangmaker achter de community Voor de Wereld van Morgen.

Beata is filmregisseuse en studeerde aan dezelfde filmacademie als Roman Pola?ski (die je kent van deze film). Beata speelde een belangrijke rol in de ondergrondse muziekscene in en rondom Gda?sk en was betrokken bij het opstarten van de eerste onafhankelijke radio en TV in Polen.

Generatie F

Onno en Beata organiseren door heel Europa experimenten op het gebied van identiteit, communicatie en imago. En nu ook voor Tussenuur. Uitgangspunt van deze experimenten is dat jongeren het recht hebben om hun eigen weg te vinden in de wereld om hen heen.

Onno en Beata zoeken naar instrumenten die jongeren wijzer en sterker maken. Uit de experimenten van Onno en Beata komt naar voren dat de huidige generatie van jongeren anders is. Onno en Beata bedachten zelfs een nieuwe naam voor deze generatie: 'Generatie F.

Lees ook:
>> Dit is het panel van Tussenuur
>> Frank interviewde ons panellid Annegien
>> Wat kun je doen in een tussenuur?

Ster advertentie
Ster advertentie