HUMAN

Sander ziet juist mogelijkheden als het internet stuk is

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander ziet juist mogelijkheden als het internet stuk is

"Had ik in de supermarkt gewerkt, dan zat ik waarschijnlijk niet zo veel op internet."

Netflix hoeft er maar een avondje uit te liggen of mensen trekken zich al de haren uit het hoofd. Laat staan als er geen beschikbaar Wifi-signaal is of, NOG ERGER: traag internet!

Wat nou?!

Maar wat nou als het internet voorgoed stuk zou zijn? Sorry dat we deze gedachte in je hoofd proppen. Toch leek het ons wel een tof gedachte-experiment om eens tegen het licht te houden.

Dus vroegen we drie mensfiguren om te filosoferen over een wereld zonder internet. Hoe afhankelijk zijn we van het wereldwijde web? Gaan we niet met z'n allen naar de kloten?

"Ik ben geen fanaat"

3FM-DJ Sander Hoogendoorn zou het niet eens zo heel erg vinden als het internet nooit meer aan gaat. Hij gebruikt internet vooral om informatie over artiesten op te zoeken of om zichzelf te presenteren op social media.

Als DJ ben je tenslotte een eigen merk, dat je moet promoten. "Maar had ik in de supermarkt gewerkt, dan zat ik waarschijnlijk niet zo veel op internet."

Lekker chillen

Hoewel veel mensen in blinde paniek zouden raken als het internet down is, denkt Sander dat hij er kalm onder blijft en juist zou genieten van de rust. Hij heeft de tijd meegemaakt dat internet nog niet bestond en toen ging het toch ook gewoon prima?!

"Volgens mij valt het heel erg mee hoe afhankelijk we zijn van het internet. In het begin is het waarschijnlijk even paniek, en moeten mensen gaan uitvogelen hoe ze ermee omgaan, maar mensen zijn innovatief genoeg om oplossingen te kunnen bedenken’.

Ouderwetse shit

Wel zou alles een stuk langzamer gaan. "Ik zou natuurlijk niet even snel meer informatie op kunnen zoeken. Daarvoor zou ik weer ouderwets in de boeken moeten duiken. Maar ook de nieuwste muziek ontvangen we over het internet. Dat gaat natuurlijk dan niet meer. We zullen dan bijvoorbeeld terug moeten vallen op vinyl."

En wat te denken van good old radio?! "Mensen zullen toch echt meer naar de radio moeten gaan luisteren. Je kan dan niet meer even op internet het laatste nieuws opzoeken of op Spotify of YouTube muziek afspelen. Dus dat wordt met z'n allen 3FM luisteren!"

Lees ook:
>> Shannon Spruit: "De chaos zal gigantisch zijn"
>> Astrid Poot: "Mensen zullen elkaar meer helpen"
>> Dit is waarom je smartphone de slaapkamer uit moet
>> Test jezelf: ben je telefoonverslaafd?

Ster advertentie
Ster advertentie