HUMAN

De 7 soorten winnaars

  1. Nieuwschevron right
  2. De 7 soorten winnaars

Schreeuwend, op de borst kloppend, huilend of juist in stilte.

Soms zijn ze vervelend, soms aandoenlijk en soms ronduit onuitstaanbaar: winnaars. Onze vrienden van BEAM lichtten zeven soorten winnaars voor je uit, inclusief symptomen zodat je ze in de toekomst direct kunt herkennen.

>> Lees ook: De 7 soorten verliezers

#1. Stille genieters

Deze winnaars zitten vaak tegenover je aan tafel zelfingenomen naar je te lachen. Alsof ze het er nog even stilletjes in willen wrijven dat ze van je gewonnen hebben.

En op deze manier heb je geen enkele reden om boos op ze te worden, aangezien ze het niet uitspreken. Dit type winnaar wordt vaak als frustrerend ervaren.

#2. De overduidelijke winnaars

Weinig bescheiden en gaat vaak gepaard met een hoop gejuich en geschreeuw.

#3. De huilers

Je hebt huilende verliezers, maar ook huilende winnaars. De een van verdriet, de ander van geluk. Als je geluk hebt zit je na een potje Monopoly met alleen maar huilende mensen aan tafel! ENIG!

#4. De je-gunt-het-ze winnaars

Eigenlijk verliezen ze altijd alles, maar nu hebben ze eindelijk gewonnen en dat laten ze enigszins bescheiden zien. Stiekem ben je blij voor ze, want een wedstrijd zonder enige uitdaging is natuurlijk ook niet leuk.

#5. De tot-in-den-treure winnaars

Waarom ‘tot in den treure’? Nou omdat ze tot in den treure laten weten dat ze die ene keer van je gewonnen hebben. Dat kan gebeuren tijdens alledaagse gesprekken: "Ik ga naar de supermarkt, moet ik nog iets voor je meenemen en oh ja weet je nog die keer dat ik van je won met tafeltennis, loser?"

Maar het kan ook gebeuren op de meest onverwachte momenten. Soms bellen ze je om drie uur ’s nachts op om te je te herinneren aan hun overwinning. Tja, wat doe je eraan?

#6. De dansers

De titel zegt het al: geen overwinning gaat voorbij zonder het uitvoeren van een vreugdedansje. Aandoenlijk.

#7. De zelfverzekerde winnaars

Ze wisten dat ze gingen winnen voordat jullie überhaupt begonnen waren, ze wisten dat ze gingen winnen toen ze halverwege waren en ze wisten dat ze gingen winnen als ze uiteindelijk ook echt hebben gewonnen.

Misschien heeft hun zelfverzekerdheid jouw strategie wel doen wankelen? Dit type winnaar is niet zozeer vervelend, maar doet je wel aan je eigen capaciteiten twijfelen. Niet doen! JE KUNT HET! REVENGE!!!!!

Met welke winnaar voel jij je het meest verwant? Of hoor je meer bij de verliezers?

Ster advertentie
Ster advertentie