HUMAN

Jamie deelt WhatsApp gesprekken met vrienden: "Die gaan 9 van de 10 keer over relaties"

  1. Nieuwschevron right
  2. Jamie deelt WhatsApp gesprekken met vrienden: "Die gaan 9 van de 10 keer over relaties"

'Heb je nog iets van die jongen gehoord?' 'Heb jij onderhand nou al een keer een leuke date gehad?' 'Hoe is het met jou in de liefde?' Jamie krijgt deze vragen vaak van haar vrienden en is daar helemaal klaar mee.

Onderzoek

3Vraagt en 3FM HUMAN onderzochten samen hoe jongeren in 2021 denken over relaties en single zijn. Wat bleek? 86% van de jongeren ervaart dat een relatie hebben de norm is. Jamie herkent dat bij zichzelf ook: "Ik ben nu zeven jaar vrijgezel en ik heb niet het gevoel dat ik nu een vriend moet hebben, want dan had ik dat allang al gehad. Maar ja... Uiteindelijk wil je wel een relatie en met iemand samen zijn en daar misschien een gezin mee beginnen."

'Heb je nog gedatet?' 'Zijn er nog leuke verhalen?' Jamie merkte dat ze geïrriteerd werd van dat soort vragen. Om te kijken hoe vaak en van wie ze die vragen kreeg, dook ze in haar WhatsApp-geschiedenis.

Appjes van Jamie

Dossier #SingleGoals

Dit artikel is onderdeel van #SingleGoals. In dit dossier zoeken 3FM-dj's Jamie en Sophie samen met HUMAN uit hoe we denken over single zijn en relaties. Is huisje, boompje, beestje nog steeds de norm? Of kan huisje, boompje, single anno 2021 ook? Check alle verhalen op 3FM.nl/singlegoals!

foto: Human

Ster advertentie
Ster advertentie