HUMAN

Het tragische verhaal van Amanda Todd (15)

  1. Nieuwschevron right
  2. Het tragische verhaal van Amanda Todd (15)

Op Safer Internet Day vragen we aandacht voor iedereen die het slachtoffer is/was van cyberpesten. Voor Amanda Todd is het te laat.

Carol Todd is gisteren (maandag 06-02) in Nederland gearriveerd. De moeder van Amanda, die als 15-jarige in 2012 zelfmoord pleegde na jarenlang gepest te zijn, wilde namelijk de 38-jarige Tilburger Aydin C. in de ogen kijken.

Voor de webcam

Deze man wordt ervan verdacht 34 meisjes en vijf homoseksuele mannen te hebben afgeperst en tot seksuele acties te hebben gedwongen voor de webcam. Amanda Todd was één van deze meisjes.

In het filmpje hierboven vertelt Amanda haar verhaal. Hoe ze werd verleid om een foto van haar borsten te sturen, een foto die haar jarenlang achtervolgde en ervoor zorgde dat ze meerdere malen van school en woonplaats moest switchen omdat ze werd gepest.

Relatief onschuldig

Aanstaande donderdag zal het Openbaar Ministerie de strafeis verwoorden tegen Aydin C., die volgens Carol Todd ook de oorzaak is van de zelfmoord van haar dochter. Overigens staat Aydin in Nederland niet terecht voor de zaak Todd, daarvoor heeft Canada om zijn uitlevering gevraagd.

Op een dag als deze, Safer Internet Day, is het goed om het verhaal van Amanda te vertellen, dat weliswaar een extreem verhaal is, maar dat begon met het relatief onschuldig versturen van een foto van haar borsten.

Ster advertentie
Ster advertentie