HUMAN

Vooroordelen zijn voor één keer de baas

  1. Nieuwschevron right
  2. Vooroordelen zijn voor één keer de baas

Wat gebeurt er als twee klassen elkaar voor het eerst zien en alleen naar hun allereerste indruk van elkaar mogen luisteren? 3FM Tussenuur zocht het uit bij het Grotius college in Delft!

Op het eerste gezicht

Eigenlijk hebben we allemaal (onbewust) wel vooroordelen. Als we iemand voor het eerst zien, vormen we in ons achterhoofd al een beeld van die persoon. Dit doen we op basis van zijn of haar kleding, kapsel, uitstraling én ook huidkleur.
"Dat is vast zo'n type dat..."

We hebben dan vaak nog niet één woord met hem of haar gewisseld. Is dit raar? Nee, want dit gebeurt eigenlijk vanzelf en daar kun je dus weinig aan doen. Maar het is wel héél handig om je er bewust van te zijn.

"Wie lijkt je intimiderend?"

Onze mad scientist Onno en 3FM DJ Saskia Weerstand gingen aan de slag met twee groepen: een 4 vwo-klas van het Bonaventura college uit Leiden en een 4 havo-klas van het Grotius college in Delft. Zij hadden elkaar nog nooit eerder gezien en moesten luisteren naar hun allereerste indruk. Onno had een aantal pittige stellingen in petto.

"Wie lijkt je aardig?", "Wie vind je aantrekkelijk?", "Wie lijkt je intimiderend?" Bij al deze vragen moesten de leerlingen bij een vreemdeling gaan staan. Awkward? Confronterend? You bet. Maar tegelijkertijd dus ook mega interessant!

Benieuwd hoe de leerlingen met deze vragen aan de slag gingen? Check de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie