HUMAN

Deze 6 geluksvogels worden opgeleid tot FIFA'er

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze 6 geluksvogels worden opgeleid tot FIFA'er

Een competitie tussen gamers die uitkomen voor profclubs is kennelijk niet genoeg. Heracles Almelo heeft een heuse jeugdopleiding om FIFA-spelers klaar te stomen voor het 'echte werk'.

E-divisie heet de competitie tussen FIFA-spelers van eredivisieclubs. En geef maar toe, het lijkt je super vet om de kleuren te dragen van een professionele voetbalclub, terwijl je doet wat je het liefste doet: gamen!

En hoewel Heracles Almelo in de analoge E-divisie (je weet wel, de eredivisie, die wekelijkse weekendbezigheid waarbij 18 clubs hun uiterste best doen om door Jan Joost van Gangelen te worden geïnterviewd) neverstenooitniet landskampioen wordt, richten ze al hun pijlen op de digitale E-divisie.


(Na Danny's grap over zebrapaden zat de sfeer er goed in)

Minimaal 25 uur per week 'trainen'

En geef de Tukkers eens ongelijk. Zelfs iemand zonder benen zou namelijk wereldkampioen kunnen worden bij dit type voetbalspel. Daarom hebben ze een heuse jeugdopleiding in het leven geroepen, waarin Brian Hessing, de 20-jarige gamer die Heracles vertegenwoordigt in de E-divisie, zes jonge gamers opleidt voor het 'echte werk'.

Danny van NOS Mashup wilde hier meer van weten en vertrok met zijn geheime wapen naar Almelo. Lees hier een interview met de zes geluksvogels.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie