HUMAN

Hoe is het gesteld met de acceptatie van LHBT'ers?

foto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het gesteld met de acceptatie van LHBT'ers?

Aanstaande 4 augustus is het weer zover: de Canal Parade in Amsterdam, het traditionele sluitstuk van de Gay Pride in Nederland. Samen met onze vrienden van EenVandaag vragen wij ons af hoe het is gesteld met de acceptatie van homo's, lesbiennes en transgenders in Nederland.

Doe hier mee aan het onderzoek

LHBTQIA+ is inmiddels de afkorting voor de groep die vroeger als Holebi door het leven ging, wij noemen het gemakshalve nog even LHBT. En hoewel die groep kennelijk steeds uitbreidt wat gender- en geaardheid-smaken betreft, groeit de mate van acceptatie van deze groep niet evenredig mee.

Het blijkt namelijk dat veel mensen moeite hebben om hun geaardheid in het openbaar te tonen. Niet zelden worden ze uitgescholden, lastig gevallen en zelfs mishandeld. Om over de acceptatie van mensen die zich niet per se man of vrouw voelen, of juist het tegenovergestelde dan wat in hun paspoort staat, nog maar te zwijgen.


(Bron: anp)

Ongezouten mag!

Hoe denk jij over acceptie van homo's in Nederland? Voel je je ongemakkelijk als homoseksualiteit in het openbaar zichtbaar is? En wat vind jij ervan dat verschillende instanties genderneutraal taalgebruik invoeren? Reizigers, in plaats van dames en heren. En ouders, in plaats van vaders en moeders.

Over al dit soort zaken mag jij nu ongezouten je mening geven. Zodat wij en onze vrienden van EenVandaag rake uitspraken kunnen doen over de stand van zaken in 2018 wat betreft acceptatie van deze minderheid, die de LHBT-gemeenschap nog altijd is.

Doe hier mee aan het onderzoek

Ster advertentie
Ster advertentie