HUMAN

Niek (26) heeft een dwarslaesie maar kan tóch naar Zwarte Cross

  1. Nieuwschevron right
  2. Niek (26) heeft een dwarslaesie maar kan tóch naar Zwarte Cross

'Niks is onmogelijk! Gebruik je eigen fantasie en verbeeldingskracht en het universum ligt aan je voeten!' Mooie woorden van Tante Rikie. Maar geldt dit motto ook voor mindervaliden? Want hoe is het eigenlijk om met een beperking naar een festival te gaan? Hoe doe je dat met kamperen, bier halen en naar de wc gaan? KNOW SHIT zocht het voor je uit, op de 23e editie van de Zwarte Cross!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer KNOW SHIT? Abonneer je nu!

Met een dwarslaesie naar de Cross

Niek de Jonge is 26 jaar en weet als geen ander hoe het is om met een beperking naar een festival te gaan. Hij heeft drie keer kanker gehad. Het begon met een tumor in zijn hoofd en daarna volgde uitzaaiing in zijn onderrug. De tumor beschadigde zenuwen waardoor hij nu een dwarslaesie heeft en in een rolstoel zit. Samen met mijn vriendin gaat hij naar de Cross en verblijft hij in het Mivas Las Vegas hotel.

Hotel voor mindervaliden

Barry Hegeman had vorig jaar kaarten voor de Zwarte Cross, maar zat middenin een revalidatieproces. Hij kon dus niet naar het festival en besloot toen iets te ondernemen: een hotel voor mindervalide mensen. Hij legde het idee voor aan de organisatie van de Cross en die kregen één antwoord: "Doen!"

"Iedereen moet naar een festival kunnen gaan!"

De Zwarte Cross vindt dat iedereen naar een festival zou moeten kunnen gaan. Kinderen, ouderen, maar dus ook mensen met een beperking. Johan Kampman werkt bij de Zwarte Cross en laat backstage zien wat er allemaal geregeld is voor deze mensen.

Ster advertentie
Ster advertentie