HUMAN

Delano (17) wil de rest van zijn leven gitaar spelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Delano (17) wil de rest van zijn leven gitaar spelen

"Op een gegeven moment dacht ik: Fok it, ik ga mijn hart volgen."

In Tussenuur leer je alles wat ze je op school niet vertellen, maar wat je wel wil weten. Wij geven middelbare scholieren de kans om hun verhaal te doen.

De voorloper van...

Dat deden we bij HUMAN ook al vóór Tussenuur. We hebben namelijk een half jaar lang een pilot gedraaid bij 3FM, die X-Lab heette. Hierin volgden we acht scholieren op weg naar hun eindexamen.

De verhalen van deze jongeren tekenden we op in podcasts. Omdat dit zulke prachtige, intieme en indringende verhalen zijn en we deze pioniers niet uit het oog willen verliezen, zouden we wel gek zijn om deze podcasts niet nogmaals onder de aandacht te brengen. Neem nou het verhaal van Delano Ho-a-hing, uit Friesland.

Delano heeft géén twijfels

Uit alles blijkt dat het kiezen van de juiste studie geen sinecure is. Jongeren nemen noodgedwongen een tussenjaar, studie-uitval in het eerste jaar ligt al jaren rond dertig procent en door het leenstelsel denken jongeren wel twee keer na om zich überhaupt aan te melden bij een studie.

Wat dat betreft is Delano de uitzondering die de regel bevestigt. Want hij weet al sinds 2007 (25 mei 2007 om precies te zijn) wat hij wil worden en dus studeren. Luister daarom naar zijn verhaal.


Zie je geen podcast? Klik dan hier.

Meer podcasts:
>> Dione (16) heeft een olympische droom
>> Marleen (20) wil normaal zijn maar Lyme zit in de weg
>> Quincy (18) gelooft meer in zichzelf dan in een diploma

Ster advertentie
Ster advertentie