HUMAN

Dit wil D66-voorman Pechtold voor jongeren veranderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit wil D66-voorman Pechtold voor jongeren veranderen

Geen veterstrikdiploma meer op de basisschool!

Portemonnee trekken

De partij voor het onderwijs, zo mag D66 zich maar wat graag afficheren. En ook voor de verkiezingen van 15 maart blijkt dat weer het geval, althans als het om portemonnee trekken gaat om het onderwijs in Nederland te versterken.

Tegen vlogger Tim van 7Days vertelt D66-lijsttrekker Alexander Pechtold dat die 4,5 miljard extra vooral moet worden gebruikt om de klassen kleiner te maken: niet meer dan 24 leerlingen per klas.

Handen af van eerste diploma!

Met kleinere klassen ontstaat volgens Pechtold ruimte voor meer aandacht voor de leerlingen. Bovendien zal er dan ook ruimte zijn om moeilijkere onderwerpen als pesten en terrorisme bespreekbaar te maken.

Toch is niet alles goud wat er blinkt, zo blijkt uit de vlog. Want als het aan Pechtold ligt, wordt het veterstrikdiploma uit het curriculum van het basisonderwijs gehaald. Volgens Lexie is op dat gebied ook een rol weggelegd voor ouders.

Belachelijk natuurlijk, want wat waren we trots op onze allereerste schooldiploma destijds. Daarom: HANDEN AF VAN HET VETERSTRIKDIPLOMA!!!!!!

Meer politiek:

>> Check alles over de verkiezingen op 3FM

>> Doe de partijwijzer!

>> Vlog met Sybrand Buma (CDA)

>> Vlog met Jesse Klaver (GroenLInks)

>> Vlog met Emile Roemer (SP)

>> Vlog met Gert-Jan Segers (ChristenUnie)
>> Vlog met Lodewijk Asscher (PvdA)
>> Vlog met Mark Rutte (VVD)

Ster advertentie
Ster advertentie