HUMAN

Dione (16) heeft een olympische droom

  1. Nieuwschevron right
  2. Dione (16) heeft een olympische droom

Alleen die verrekte eindexamens, hè?!

In Tussenuur leer je alles wat ze je op school niet vertellen, maar wat je wel wil weten. Wij geven middelbare scholieren de kans om hun verhaal te doen.

De voorloper van...

Dat deden we bij HUMAN ook al vóór Tussenuur. We hebben namelijk een half jaar lang een pilot gedraaid bij 3FM, die X-Lab heette. Hierin volgden we acht scholieren op weg naar hun eindexamen.

De verhalen van deze jongeren tekenden we op in podcasts. Omdat dit zulke prachtige, intieme en indringende verhalen zijn en we deze pioniers niet uit het oog willen verliezen, zouden we wel gek zijn om deze podcasts niet nogmaals onder de aandacht te brengen.

Dromen van de Spelen

Zo vertelden we het verhaal van Dione Housheer, die gespreid examen doet over twee jaar omdat ze in Sportcentrum Papendal woont, waar ze de handbalacademie doet.

Zo was ze van de zomer in Zweden, waar ze een toernooi speelde met het Nederlands juniorenteam, waar haar team de vierde plek haalde, maar waar Dione werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi, hetgeen haar een transfer naar VOC uit Amsterdam opleverde. Haar droom om op de Oympische Spelen te staan, komt zo steeds dichterbij.

Luister hier naar haar verhaal:


Zie je geen podcast? Klik dan hier!

Kijk hier naar de reportage die 3FM-DJ Olivier Bakker bij Dione maakte op Papendal:

Ster advertentie
Ster advertentie