HUMAN

Dit wil SP-leider Emile Roemer voor jongeren doen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit wil SP-leider Emile Roemer voor jongeren doen

Al die kloven zijn 'm een doorn in 't oog.

Jongeren voor het andere geluid!

15 maart komt met de week dichterbij (duh). Dan mogen we met ons allen naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. En het zal je niet zijn ontgaan dat de stem van de jongere belangrijker is dan ooit.

Want het is duidelijk dat jongeren vaak een andere mening zijn toegedaan dan volwassenen. Ga maar na: de meeste jongeren in Groot-Brittannië wilden helemaal niet uit de EU stappen en jongeren in de VS hadden liever Bernie Sanders dan Hillary - laat staan Trump - in het Witte Huis gezien.

Gebakken peren

Maar wat bleek? Jongeren bleven massaal thuis. Om wat voor reden dan ook namen ze niet de moeite om naar de stembus te gaan. En nu zitten ze met de gebakken peren daar. Vandaar dat wij, net als onze vrienden van 7Days, de komende weken benutten om jongeren in Nederland naar het stemlokaal te krijgen.

Want het gaat wel om jullie toekomst! 7Days-vlogger Tim gaat in elk geval elke week naar Den Haag om een lijsttrekker te vragen wat zijn of haar partij specifiek voor jongeren wil doen. Vandaag is SP-lijstrekker Emile Roemer aan de beurt.

NB. In de vlog beweert Roemer dat in Nederland 400.000 kinderen onder de armoedegrens leveren, terwijl uit dit onderzoek blijkt dat het aantal 225.700 is.

Meer verkiezingen:

>> Alles over de verkiezingen op 3FM
>> Vlog met Sybrand Bruma (CDA)
>> Vlog met Jesse Klaver (GroenLinks)
>> Vlog met Gert-Jan Segers (CU)

>> Vlog met Alexander Pechtold (D66)

>> Vlog met Lodewijk Asscher (PvdA)
>> Vlog met Mark Rutte (VVD)
>> Doe de Partijwijzer!

Ster advertentie
Ster advertentie