HUMAN

7 dingen die je nog niet wist over Geert Wilders

  1. Nieuwschevron right
  2. 7 dingen die je nog niet wist over Geert Wilders

De PVV-leider is dol op kabouters.

1. Geert Wilders was ooit Kamerlid voor de VVD

Vijftien jaar lang was Geert Wilders actief voor de VVD. Over steeds meer punten bleken Wilders en de rest van zijn fractie andere ideeën te hebben.

In 2004 leidde het tot een breuk. Wilders bleef op zijn zetel zitten en richtte in z'n eentje Groep Wilders op, die later de PVV zou worden.

2. Geert Wilders heeft Indische roots

De moeder van Geert Wilders is geboren in Soekaboemi, in het toenmalig Nederlands-Indië. Dat verklaart zijn deels exotische uiterlijk. Want stiekem heeft Wilders geen blond, maar donker haar.

(Soekaboemi, in het huidige West-Java)

3. Geert Wilders bemoeide zich op zijn tiende al met de politiek

Laatst heeft een tijdschrift een oude schoolkrant opgeduikeld waar ene Geert Wilders (10 jaar) zijn mening deelde. Zo maakte hij zich midden jaren zeventig zorgen om de oliecrisis.

(Bron foto)

4. Geert Wilders mag niet zelf boodschappen doen

Sinds oktober 2004 wordt Wilders, na meerdere doodsbedreigingen te hebben gekregen, permanent beveiligd. Daardoor kan-ie veel dingen niet meer zelf doen, vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. Een stukje wandelen in de buurt, naar de Albert Heijn of post uit de brievenbus halen: Wilders mag het nooit alleen.

5. Geert Wilders is een fanboy van Donald Trump

Dat Wilders de 'Nederlandse Trump' wordt genoemd, ziet-ie als compliment. De PVV-politicus reisde in 2016 nog af naar de Verenigde Staten, om daar een toespraak van Trump bij te wonen.

(Bron: @geertwilderspvv / Twitter)

6. Geert Wilders is gek van De Efteling

En in het bijzonder van de Droomvlucht. Daar kan-ie wel tien keer achter elkaar in, schepte hij ooit op bij het Jeugdjournaal. Wilders zou het heerlijk vinden om even weg te dromen tussen de elfen en kabouters.

7. Geert Wilders had ooit een stiekem Twitter-account

Onder de nickname @zip15nl_frank volgde Wilders een illuster gezelschap aan Twitteraars: van Donald Duck tot pornoster Kim Holland. De PVV-voorman was niet blij met de ontdekking ervan. "Nu moet ik een nieuw anoniem Twitteraccount aanmaken," liet hij weten.

Ster advertentie
Ster advertentie