HUMAN

Dit wil CDA-baas Buma voor jongeren doen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit wil CDA-baas Buma voor jongeren doen

Elke vrijdag een nieuwe vlog met een lijsttrekker.

Wilde Westen

15 maart mogen we naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Met dingen als de Brexit, de verkiezing van Trump tot president van de VS en de populariteit van Geert Wilders in het achterhoofd, valt er ook echt wat te kiezen.

De verhoudingen staan op scherp, kunnen we wel zeggen. Alsof er twee revolverhelden tegen over elkaar staan op een zanderige dorpsstraat in het Wilde Westen. Aan de ene kant de harde lijn van Geert Wilders en Rutte en aan de andere kant het linkse blok van PvdA, GroenLinks en SP die het grondig oneens zijn met hun tegenstander. Wie trekt als eerste? Wie zal blijven staan?

En jongeren dan?

In al dat politieke gekrakeel over onderwerpen als Europa, migranten en islam, lijkt de stem van de jongeren overschreeuwd te worden. Terwijl beslissingen die nu worden genomen, jullie kansen en mogelijkheden beïnvloeden.

Vandaar dat wij bij Tussenuur in aanloop naar 15 maart juist jullie kant van het verhaal willen laten horen. Onze vrienden van 7Days zijn dezelfde mening toegedaan. Vandaar dat zij vlogger Tim een camera in de hand duwden en hem de opdracht gaven lijsttrekkers van de zeven grootste partijen te interviewen. Deze week is dat Sybrand van Haersma Buma, de lijsttrekker van de CDA.

Ster advertentie
Ster advertentie