HUMAN

Dit is hoe je flirt met een mondkapje op

foto: Beeld: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is hoe je flirt met een mondkapje op

Mondkapjes dragen maakt flirten in tijden van corona een uitdaging. Daar sta je dan met je mondkapje op bij de broodafdeling van de buurtsuper. Terwijl je twijfelt tussen volkoren of spelt, komt de potentiële liefde van je leven naast je staan. Je had het al benauwd met dat mondkapje, maar deze persoon laait een ongekende hitte in je op. Wat nu?

3FM Human vroeg de seksuologen van het Instagram account @seksuologenmettwee je een handje te helpen in de gids die 'flirten anno coronatijd' heet.

Nu flirten is volgens Seksuologen met Twee, Leila Lambrechts (25) en Anne Siemons (27), moeilijker maar óók spannender geworden. "Tijdens het flirten gebruiken we vaak onze ogen én mond," vertelt Anne. "Maar met een mondkapje op valt je lach weg. Waar we voorheen eerst non-verbaal flirtten en daarna verbaal, moet dat nu andersom.

'WAT EEN MOOIE LACH HEB JE!'

De combinatie doet vaak de truc, waarbij iemand verbaal aanspreken de eerste stap moet zijn. Maar wat zeg je dan? "Zeg bijvoorbeeld; 'O, sorry, ik kan niet bij het bovenste vlak,'" zegt Anne. "En vraag of die persoon je kunt helpen. Binnen die tijdspanne, pas je het non-verbale flirten toe." Leila vult dit aan. "Je kunt ook zeggen dat zijn of haar mondkapje mooi is of dat diegene een hele leuke lach heeft." En wat moet je niet zeggen? "Dat je met iemand in quarantaine wil," zegt Anne. "Dat is zó begin 2020."

Leila (links) en Anne (rechts). Foto door: @lennismore

OGEN ZIJN DE SPIEGEL VAN DE ZIEL

Aangezien je lach wegvalt met een mondkapje, ligt de focus nu op de ogen. "Deze zijn het enige wat die persoon ziet, dus doe sowieso geen zonnebril op," lacht Anne. "Wist je dat we onbewust meer aangetrokken zijn tot ogen waarbij de pupillen groter zijn? Dit gebeurt door opwinding. Dus, als je aan spannende dingen denkt of een beetje naar de grond kijkt in plaats van de tl-verlichting van de supermarkt, worden je pupillen groter, en ben je aantrekkelijker voor de ander."

VIRTUEEL DRANKJE DOEN

Oké, terug naar de broodafdeling. De toekomstige liefde van je leven lijkt geïnteresseerd. Wat nu? "Leila en ik zijn voorstander van zeggen wat je denkt, dus als jij iemand leuk vindt, zeg dan: 'Ja, ik weet dat daten nu heel onhandig is, maar mag ik misschien je nummer? Dan kunnen we misschien eens appen of Facetimen. Of een virtueel drankje drinken?'"

Vind je het spannend? Ach, het ergste dat gezegd kan worden is dat die persoon niet wil. Dus trek die stoute schoenen aan. Wees niet subtiel. En go for it.

Foto: Pexels

LEKKER GLÜWEINEN SAMEN

Volgens de Seksuologen met Twee kun je leuk op afstand daten. Anne: "Het wordt kouder, maar je kunt in dit herfstelijk weer heerlijk met elkaar wandelen. En als tweede date kun je een speurtocht organiseren door jouw stad. Dan moet je date naar plekken waar jij graag komt en kan 'ie jou en jouw stad leren kennen. Of je koopt allebei drie dezelfde wijnen en dan doe je afzonderlijk, of op anderhalve meter, een wijnproeverij. En als het écht koud wordt, maak je glühwein. Dan ga je samen met zo’n kampeersetje, pannetje en ingrediënten lekker glühwein maken. Op anderhalve meter!"

"We kunnen in deze tijd juist ons creatieve brein triggeren, en laat dat creatieve deel nou toevallig heel dichtbij het seksuele deel liggen... Dus ga er nou maar voor. Succes!"

Wil je meer tips? Leila van Seksuologen met Twee sprak in de studio van Angelique Houtveen met Joost Schulte:

Ster advertentie
Ster advertentie