HUMAN

Wat als het internet stuk gaat?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat als het internet stuk gaat?

Sowieso ga je heel hard huilen, uren en misschien wel dagen achter mekaar. Maar daarna?

Zou eb en vloed intussen ook al worden geregeld met een Wifi-verbinding? Want dan zijn we sowieso fucked als het internet op aarde stuk gaat. Ligt eb en vloed overhoop, dan krijg je overstromingen en is het bye bye mensheid.

Totale chaos

Maar zo’n vaart zal het (nog) niet lopen waarschijnlijk. Toch hoef je geen raketgeleerde te zijn om in te schatten dat totale chaos uitbreekt als het internet er in één klap mee ophoudt om nooit meer aan te gaan.

Sciencefiction of horror?

Instortende beurzen, omvallende banken, geplunderde winkels, massa-ontslagen en, misschien wel het belangrijkst: nooit meer je waldkornbol met geitenkaas, honing en pijnboompitten op Instagram zetten, OMG!!!

Voor ons gedachte-experiment lieten we drie mensfiguren vanuit verschillend oogpunt dit science-fictionscript of horrorscenario bekijken (klik op de afbeelding).

Disclaimer

Het internet kan niet in één klap stuk, dat weten we heus wel. Het internet is een netwerk dat bestaat uit duizenden netwerken, met kabels door oceanen enzo.

Er valt wel eens een netwerk uit, maar een centrale AAN/UIT-knop bestaat niet. Of er moet een reusachtige zonneregen op aarde neerdalen, maar neem van ons aan dat je dan wat anders aan je hoofd hebt dan je banksaldo checken of een funko-poppetje bestellen.

Lees ook:
>> Als je dan toch spijbelt...
>> Test jezelf: ben je verslaafd aan je telefoon?
>> Nooit geen lame ass kantoorbaan voor jou

Ster advertentie
Ster advertentie