HUMAN

Deze 5 dingen kunnen beter volgens jullie

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze 5 dingen kunnen beter volgens jullie

"MEER AANDACHT! MINDER WERKDRUK!"

Kinderrechtentour

Hoe gaat het eigenlijk met de jongeren onder de 18 jaar in Nederland? Om daar achter te komen, trok Kinderombudsman Margrite Kalverboer door heel Nederland.

Wat bleek uit haar Kinderechtentour? Jullie zijn best tevreden - gemiddeld geven jullie je leven een 7,4! - maar er zijn ook dingen die beter kunnen. Onze vrienden van 7Days maakten een Top 5 van meest genoemde antwoorden.

1. School

Tuurlijk, school is bij de meeste jongeren niet zo populair. Dat zal altijd zo blijven. Maar met wat aanpassingen kan het echt wel wat beter, geven jullie aan.

Zo vinden jullie het belangrijk dat docenten écht aandacht voor jullie hebben. En dat jullie meer mee mogen praten (waar dan natuurlijk ook wat mee moet gebeuren). Of meer keuze hebben uit verschillende vakken...

2. Betere thuissituatie

Niet iedereen is even blij. Degenen die niet thuis kunnen wonen maar bijvoorbeeld in een inrichting of opvang zitten, zijn minder blij. Of waarvan de ouders veel ruzie maken of te weinig tijd voor jullie hebben.

3. Niks

Dit is écht het op twee na meest genoemde antwoord. Met heel veel van jullie gaat het dus gewoon goed, gemiddeld een 7,4!

4. Invulling vrije tijd

Gamen, sporten, stappen... Dat is wat jullie het liefste doen in je vrije tijd, niet heel verrassend. Waar jullie je zorgen om maken, dat juist dat jullie te weinig vrije tijd hebben, zo bleek uit het onderzoek van de Kinderombudsvrouw.

Bijbaantjes en - vooral - school zorgen voor veel stress en een te hoge werkdruk.

5. Geld

Degenen die aangeven dat er thuis (te) weinig geld is, geven hun leven gemiddeld een 6,6. Dat is bijna een heel punt lager dan jongeren zonder dat probleem.

Een van de ergste dingen daaraan is de onzekerheid die het geldgebrek met zich meebrengt.

Ster advertentie
Ster advertentie