HUMAN

Wat sta je liever af: je smartphone of je kleine teen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat sta je liever af: je smartphone of je kleine teen?

"Ik heb toch tien tenen."

Zonder foon kun je niks meer!

Wat is het nut eigenlijk van een kleine teen? Je kunt toch best zonder? Zo dachten de vier jongeren van Denktank er in ieder geval over, toen ze werd gevraagd wat ze liever afstaan: hun smartphone of hun kleine teen.

"Zonder m'n kleine teen kan ik nog gewoon lopen en springen, maar zonder mijn telefoon heb ik geen sociaal contact meer, kan ik geen filmpjes meer kijken en kan ik niks meer opzoeken wat handig is," zei Thomas heel duidelijk. En zo begon hun zoektocht hoe afhankelijk we zijn van technologie.

Slimmer dan wij?!

De vier jongeren waren best bezorgd over die afhankelijkheid en vreesden dat het waarschijnlijk niet lang duurt voordat de rollen zijn omgedraaid: dat jij niet meer de baas bent over je telefoon, maar dat die de baas wordt over jou.

Wordt technologie uiteindelijk niet slimmer dan wij, was een centrale vraag in Human's Denktank. Wat betekent het dat we denken en besluiten nemen overlaten aan techniek? Leggen we ons leven en lot in handen van een programmeur? En zijn we nog wel in staat om zelf keuzes te maken? En, tot slot, WTF is een hersenlezer? Je ziet het in: 'Alleen maar automatische piloten'.

Net zoiets:
>> Test jezelf: Ben je verslaafd aan je smartphone?
>> Dit is waarom je foon de slaapkamer uit moet
>> Alleen maar bekeken mensen

Ster advertentie
Ster advertentie