HUMAN

Supercreepy of briljante hoax?

  1. Nieuwschevron right
  2. Supercreepy of briljante hoax?

HELP! We komen er niet uit...

Moet je Lauren Bullen nu op haar blauwe ogen geloven of niet? Deze Australische reisblogger plaatste van de week een ijzingwekkend verhaal op haar website.

>> Kijk ook: Wie laat jij zien op Insta?

Zij reist samen met haar vriendje de hele wereld over om de ene adembenemende foto na de andere te maken en die op Instagram te plaatsen. Daarbij doet ze dan een jurkje aan van een merk of maakt reclame voor andere bedrijven, waardoor ze deze waanzinnige reizen kan maken.

(Impressie van Lauren's Instagram)

STALKER ALERT!!!

Inderdaad, Lauren leidt een jaloersmakend leven. Eigenlijk zou je gewoon Lauren willen zijn. En dat is dus precies wat ene Diana Elexa probeerde. Hieronder zie je talloze foto's waarbij Diana nagenoeg EXACT dezelfde foto's van zichzelf maakte.

OMG! STALKER!!!! Lauren schrok zich wezenloos toen ze werd geattendeerd op de copycat die naar precies dezelfde plekken reisde en soms in dezelfde kleding voor de lens stond. Lauren besloot aan de bel te trekken en wereldkundig te maken dat ze te maken had met een stalker.

(Het instagram-account van Diana is inmiddels verwijderd)

Eén bron is geen bron

Veel media pikten het verhaal op, ook onze vrienden van nieuwsplatform 7Days. Toegegeven, onze mond viel open van verbazing toen we de regelrechte kopieën zagen. Toch bekroop ons ook een ander gevoel. Want hoe waar is dit eigenlijk?

Een journalistieke regel is namelijk: Eén bron is geen bron. Voor hetzelfde geld heeft Lauren dit alles verzonnen om haar account en website meer onder de aandacht te brengen. Dat is in ieder geval gelukt.

Breng ons verlossing

Het bracht ons op de vraag hoe betrouwbaar online media zijn. En hoe snel informatie wordt verspreid over het internet, hoe snel dit ook voor waar wordt aangezien en hoeveel media elkaar domweg kopiëren.

Want wie zegt dat ze niet gewoon met twee stelletjes de wereld zijn rondgereisd om exact dezelfde foto's te maken en dan dit verhaal de wereld in te slingeren? Dus, zeg het maar. Is dit waar? Of is het een hoax? Wie geeft ons het verlossende antwoord? Laat je horen in de comments!

Ster advertentie
Ster advertentie