HUMAN

Deze vooroordelen krijg je als Nederlander op vakantie altijd te horen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze vooroordelen krijg je als Nederlander op vakantie altijd te horen

Russen drinken veel. Engelsen zijn megabeleefd. Fransen vinden alleen hun eigen land geweldig. Iedere nationaliteit heeft te kampen met nogal wat vooroordelen. Tussenuur sluit deze week af met een lijstje: de mogelijke ideeën van je nieuwe vakantievriendjes op de camping over ons land.

1. We wonen allemaal in Amsterdam en we roken wiet

Veel buitenlanders denken bij Nederland niet veel verder dan onze prachtige hoofdstad. Sterker nog, het lijkt bijna wel alsof ze vergeten dat er nóg meer bestaat buiten de Dam. En mede daardoor nemen ze ook al vlug aan dat we allemaal in de ochtend langsgaan bij de bakker, de slager én de coffeeshop.

2. We kijken alleen, maar we kopen niks

We zijn niet bepaald de favoriet van de opdringerige verkopers die de domme toerist stuiterballen en discostokjes willen aansmeren. Blijkbaar staan we bekend als enorme gierigaards waar Dagobert Duck nog iets van kan leren.

3. We hebben geen eigen gerechten

Hagelslag? Boerenkool met rookworst? Pepernoten? Nee, deze delicatessen zijn niet zo bekend als de pizza of een croissantje, maar soms lijken buitenlanders te denken dat de Hollandse keuken helemaal niet bestaat. Het enige wat wij volgens hen eten is onze eigen Hollandse kaas, die dan wél weer bekend is. Excuse-moi?

4. We praten heel erg hard

Blijkbaar kunnen Nederlanders nogal eens van zich laten horen. Vooral in de stiltecoupé in de Thalys wordt dat niet bijzonder gewaardeerd.

5. We zijn té direct

Nederlanders zeggen nogal eens waar het op staat en daar moeten buitenlanders wel eens aan wennen.

6. We dragen nog steeds klompen

Natuurlijk, want het zit ook mega comfortabel...


(Bron: ANP)
Ster advertentie
Ster advertentie