HUMAN

7 dingen die je nog niet wist over Jesse Klaver

  1. Nieuwschevron right
  2. 7 dingen die je nog niet wist over Jesse Klaver

JFK is zijn grote held!

1. Jesse Klaver is de jongste fractievoorzitter ooit

In 2015 mocht hij de oudgediende Bram van Ojik opvolgen bij GroenLinks. Klaver was toen 29 jaar en gaat daarmee de boeken in als 'jongste fractievoorzitter aller tijden'.

2. Jesse Klaver is deels opgegroeid bij zijn opa en oma

De moeder van Jesse Klaver was pas twintig toen ze hem kreeg. En zijn vader, die verliet al vrij snel daarna het gezin. Omdat zijn moeder veel moest werken, bracht Klaver heel veel tijd door bij zijn grootouders.

3. Jesse Klaver wilde vroeger miljonair worden

'Die miljonairs in Nederland, die kunnen best wat meer belasting betalen', roept Klaver nu. Maar tot zijn zestiende wilde hij zélf miljonair worden. Dat bekende hij ooit aan Quote. Inmiddels is hij van zijn geldzucht genezen.

4. Jesse Klaver ziet John F. Kennedy als zijn grootste voorbeeld

Nee, niet Barack Obama is zijn grootste voorbeeld, ondanks dat hun verhalen sterk op elkaar lijken. En nee, ook de flamboyante Canadese premier en lookalike Justin Trudeau is niet Klavers held. Dat is de Amerikaanse oud-president John F. Kennedy, bekende hij ooit bij FunX.

(Jesse Klaver wordt doorgezaagd door Jan Roos, toen Pownews, nu lijstrekker VNL)

5. Jesse Klaver scheurt in zijn vrije tijd graag door de duinen

Op zijn racefiets natuurlijk: lekker milieubewust. De fractievoorzitter woont met zijn vrouw en twee kinderen in Den Haag, dus de duinen zijn om de hoek.

6. Jesse Klaver wil graag een nieuwe feestdag

Al die feestdagen met al die religies: ingewikkeld, vindt Klaver. Hij pleitte daarom in Trouw voor een nieuwe nationale feestdag: Onafhankelijkheidsdag. Die zou op 3 november gevierd moeten worden.

(Na Klaver's grap over minima zat de sfeer er goed in bij Ik Hou van Holland)

7. Jesse Klaver deed mee aan Ik Hou van Holland

De mazzelaar won zelfs een Phillips Soupmaker ter waarde van 95 euro. Die heeft hij later aan een collega cadeau gedaan.

Ster advertentie
Ster advertentie