HUMAN

Volg deze 3 jongeren tijdens het afkicken

  1. Nieuwschevron right
  2. Volg deze 3 jongeren tijdens het afkicken

Wat als je je een week afzondert van dagelijkse dingen als muziek, suiker en internet? Dat onderzoeken drie studenten van Hogeschool Ede.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zeven Dagen Zonder. Drie studenten vroegen zich af of muziek, suiker en internet ook verslavingen kunnen zijn. Vanaf donderdag 25 mei volgen we hen tijdens hun beproevingen, die ze vastleggen op film. Wij volgen hen elke donderdag met een nieuwe aflevering.

Maar ’ns een boek lezen?

Bram (21) is verslaafd aan muziek. “Met alles wat ik doe, luister ik muziek. Als ik huiswerk maak of kook, als ik ga slapen zet ik altijd de radio aan. Ik vind muziek erg belangrijk en voel me er fijner door.”

Hoe hij dat gaat doen? “Ik heb een site gevonden met plekken waar geen muziek wordt gedraaid. Ook ga ik met zo’n geluidsdichte koptelefoon rondlopen om ervoor te zorgen dat ik écht geen muziek hoor. Ik mag geen televisie en series kijken, want daar zit ook muziek in. Ik ga tegen de verveling denk ik maar een boek lezen, haha!”

Geen fruit

Rebecca (22) heeft misschien wel de moeilijkste challenge. Zij gaat een week geen suiker eten. “Ik denk dat we weinig besef hebben van hoeveel suiker we wel niet eten. Het zit echt overal in. Van mayonaise tot een stuk fruit.”

Zelf is Rebecca echt een zoetekauw. “Het wordt echt moeilijk en ik moet echt veel zelf gaan maken. Ook in brood en pasta zit suiker. Ik heb mijn uitdaging besproken met een diëtiste. Zij denkt dat het voor een week wel vol te houden is, maar zeker niet voor langer. Je hebt ook gewoon suiker nodig.”

STOP INTERNETDWANG!!!

Tjerk (20) stopt een week met internet. “In deze samenleving kún je bijna niet meer zonder internet leven. Ons rooster verandert elke week en dat bekijk ik allemaal via internet. Nu moeten mijn vrienden mij bellen om te laten weten hoe laat ik op school moet zijn.”

“Ook gaan we op zoek naar mensen die al zonder muziek, suiker of internet doen. Bewust. Zo ga ik op zoek bij een man die de ‘vereniging tegen internetdwang’ wil oprichten. Hij gelooft er in dat we worden gedwongen om internet te gebruiken.”

Ster advertentie
Ster advertentie