HUMAN

7 herkenbare dingen van vakantiestress

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 7 herkenbare dingen van vakantiestress

Je keek er weken naar uit. Na al dat studeren, werken en drukte had jij dit zo keihard verdiend: vakantie. Maar WTF, je voelt je gewoon gestresst! Hoe ken zulks?

Wanneer je je ogen dicht deed, zag je jezelf al liggen: languit op een strandstoel in de zon met een of ander drankje in je hand, het liefst met een parapluutje. Maar als puntje bij paaltje komt, zit je je zwetend en tandenknarsend druk te maken om van alles en nog wat.

Typisch gevalletje van vakantiestress. Onze vrienden van MIND zetten zeven herkenbare dingen op een rij wanneer je gevoelig bent voor dat soort stress.


(Goh, je bent niet de enige op Schiphol, gek zeg! Foto: ANP)

#1. Een week voor je vakantie ontdek je dat je paspoort is verlopen

Dat heb jij weer, je ontdekt vlak voor vertrek dat je paspoort bijna is verlopen. Gelukkig bestaat er zoiets als een spoedaanvraag bij de gemeente.

#2. Je moet op het laatste moment al je spullen nog pakken

Door jouw volle agenda, moet je jouw spullen de avond van te voren nog bij elkaar rapen. Je zoekt een uur naar je zwembroek of bikini, en de helft van je kleding ligt nog bij de was. En oja, eigenlijk had je nog muggenspray moeten kopen. Dat doe je op het vliegveld dan maar.

#3. Je vindt vliegen stiekem best wel spannend

Je krijgt al klamme handen en hartkloppingen bij het idee dat je het vliegtuig in moet. Waarom wilde je ook alweer op vakantie met het vliegtuig? Meer lezen over vliegangst wellicht?

#4. OMG!!!! Je bent wat vergeten!

Yes, je bent er! Je wil net een duik gaan nemen in het zwembad, wanneer je erachter komt dat je slippers en handdoeken nog thuis liggen. Gelukkig kan je die nog kopen. Al moet je dan wel eerst op zoek gaan naar een winkel. Nu nog even niet…

#5. Je krijgt ruzie met je reisgenoot

Je bent eindelijk een beetje bekomen van de reisstress. Maar het lukt je niet om helemaal relaxed te worden. Je ergert je namelijk steeds meer aan je reisgenoot. Als jij wil bakken op het strand, wil hij of zij het stadje in of andersom. ’s Nachts word je uit je slaap gehouden door gesnurk of het licht van een iPhone. En net hebben jullie zelfs ruzie gehad om helemaal niks.

#6. Relatiestress

Doordat je tijd hebt om na te denken, ga je twijfelen over je relatie. Ben je nog wel verliefd?

#7. Je hebt heimwee

Je bent op een van de mooiste plekken ter wereld. Toch krijg je een raar gevoel in je buik als je aan je vrienden en je eigen lekkere bed denkt. Heimwee?

Help!

Eenmaal thuis denk je met een verlangend gevoel terug aan de vakantie... Je plant alvast weer wat weken vrij in je agenda.

Herken jij je in een of meerdere dingen die hierboven genoemd zijn en zou je daar graag eens met iemand (anoniem) over willen praten? Check dan deze helpbutton.

Ster advertentie
Ster advertentie