Naar homepage
Hier! (AVROTROS)

House Opa Johan (86) gaat nog ieder jaar los op festivals

foto: Facebook Johan
  1. Nieuwschevron right
  2. House Opa Johan (86) gaat nog ieder jaar los op festivals

De kans zit er dik in dat je deze zomer een festival gaat bezoeken. Of 't nu Pinkpop, Lowlands of Best Kept Secret is, nu je nog jong bent kun je er van genieten! Toch? Als het aan House Opa Johan ligt kan dat later ook nog. De beste man is 86 maar gaat ieder jaar nog heel wat festivals af. Olivier interviewde hem afgelopen week in zijn uitzending.

Benieuwd naar de reacties

House Opa Johan is 86 jaar en heeft in totaal zo'n 100 festivals bezocht. "Ik ben pas heel laat begonnen met naar festivals gegaan hoor. In 2006 was mijn eerste festival. In de woonkamer danste ik al veel, maar ik wilde 't ook een buitenshuis proberen. Het was spannend omdat ik benieuwd was hoe de mensen zouden reageren op zo'n oude man. Iedereen kwam naar me toe om me een complimentje te geven. Het verbaasde mij enorm!" Dat snappen we natuurlijk maar al te goed, want hoe awesome is het als je een man van 86 helemaal los ziet gaan op een festival?!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tips

Opa Johan geeft nog een paar goede tips zodat jij de komende 60 jaar nog gewoon door kunt raven net als hem! Want als 't aan hem ligt moeten alle festivalgangers zich aan deze twee tips houden.

1: Drink geen alcohol

Hoe moeilijk het ook is, drink niet teveel alcohol! "Mensen blijven maar drinken en drinken op een festival. Je ziet de gasten dan alleen maar luier worden, ze gaan in het gras liggen en worden gemakzuchtig. Mijn grootste tip is dus drink niet veel alcohol en wel veel water."

2: Meer dansen

Volgens Johan lopen de mensen maar wat rond. "Iedereen loopt rond en staat gewoon. Er zijn er maar een paar die ook echt gaan dansen. Kom in beweging! De muziek is goed en de ruimte ook."

Benieuwd naar het hele verhaal van Johan? Check dan effe dit fragment.

Ster advertentie
Ster advertentie