Eurosonic Noorderslag

Ronnie Flex wint Popprijs 2018

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Ronnie Flex wint Popprijs 2018

3FM-dj Sander Hoogendoorn had vanavond de eer om tijdens Noorderslag de Popprijs 2018 uit te reiken aan Ronnie Flex! Een prijs die hij na zijn afgelopen jaar meer dan verdiend heeft.

2018 <3 Ronnie

Even een kleine opsomming van zijn jaar: hij won een Edison voor zijn album Rémi, bracht een heus trap-album uit onder zijn alter ego Flonti Stacks, zette een fantastische show met zijn Deuxperience Band neer op Pinkpop, verkocht de AFAS Live uit en scoorde hit na hit met als hoogtepunten 'Fan' met Famke Louise en natuurlijk 'Omarm Me' met BLØF.

2018 was zijn jaar! Maar als je het aan Ronnie zelf zou vragen, vallen deze hoogtepunten natuurlijk in het niet bij de geboorte van zijn dochter.

Video niet beschikbaar

Het juryrapport

"Het gaat de afgelopen jaren waanzinnig goed met de popmuziek. Vooral hiphop wist het uitgaansleven en de muzieklijsten te domineren. Deze artiest durft zich kwetsbaar op te stellen en geeft met band andere rappers het juiste voorbeeld."

Uitreiking

Zelf stond Ronnie vanavond bij De Vrienden van Amstel LIVE! op het podium, iets wat Popprijs 2017-winnaar Kensington ook had. Net als hen werd de rapper met een privé vliegtuig overgevlogen vanuit Rotterdam naar Groningen om de prijs in ontvangst te nemen.

Na de uitreiking kwam hij zijn prijs nog even laten zien in de studio van 3FM bij Jeroen en Luc.

Video niet beschikbaar

New Wave

In 2015 mocht Ronnie de Popprijs al een keer in ontvangst nemen, maar toen als onderdeel van de formatie New Wave.

Ster advertentie
Ster advertentie