Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2014 focust op Oostenrijk

  1. Nieuwschevron right
  2. Eurosonic Noorderslag 2014 focust op Oostenrijk

Eurosonic Noorderslag focust zich tijdens de 28e editie van het Groningse festival op Oostenrijk.

Met de bekendmaking van Oostenrijk als focusland maakt Eurosonic Noorderslag zich op voor de 28e editie. Door ieder jaar muziek uit een ander Europees land in de schijnwerpers te zetten, belicht Eurosonic Noorderslag de diversiteit van Europa’s muziektalent. Andere focuslanden tijdens eerdere versies van het showcase-evenement zijn: Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen, Nederland, Ierland en Finland.

Oostenrijk focusland Eurosonic Noorderslag 2014

Peter Smidt, Creatief directeur Eurosonic Noorderslag, over de keuze van Oostenrijk als focusland voor Eurosonic Noorderslag 2014: “Het is niet verwonderlijk dat we Oostenrijk als focusland hebben gekozen. Tijdens eerdere edities van Eurosonic Noorderslag presenteerden we nu bekende acts als Soap & Skin, Elektro Guzzi, Bauchklang, Clara Luzia, Gin Ga en Steaming Satellites. Begin van deze maand had Klangkarussell een nummer 1 hit in Nederland.”

Franz Hergovich, Austrian Music Export, is vereerd dat Oostenrijk gekozen is als focusland: “Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste evenement voor de Europese live sector, dus dit is een enorme eer en een grote kans voor de Oostenrijkste muziekscène!”

Eurosnonic Noorderslag 2014

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. Het heeft zich bewezen als katalysator voor nieuwe Europese acts, die in de internationale muziekscène willen doorbreken. Net als de showcase-festivals Noorderslag en Eurosonic verkoopt de muziekconferentie jaarlijks uit. Behalve optredens van ruim 300 acts biedt Eurosonic Noorderslag een conferentieprogramma dat bestaat uit 150 panels, keynote sprekers, interviews, workshops, diners, feestjes en vergaderingen.

De 28e editie van Eurosonic Noorderslag vindt van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 januari 2014 in Groningen plaats.

Bauchklang - 'Change'

Ster advertentie
Ster advertentie