Eurosonic Noorderslag

ESNS highlights van de 3FM DJ's

  1. Nieuwschevron right
  2. ESNS highlights van de 3FM DJ's

Zwervend langs de Groningse podia hebben de 3FM jocks een hoop optredens gezien. Wat sprong eruit dit weekend?

Een muzikaal hypergestimuleerd zenuwstelsel maakt het voor de 3FM DJ's bijna onmogelijk om, na een week boordevol nieuwe muziek, te zeggen wat ze de allerbeste muziek vinden voor 2014.

Kan niet, gaat niet. Het zou ook niet objectief zijn, want je ziet een optreden in een bepaalde gemoedstoestand en setting. Deze lijstjes zijn dan ook een momentopname, persoonlijk en vanuit het hart:

Timur Perlins ESNS14 lijstje:

1. George Ezra - "De mooiste woorden uit de mooiste mond van Eurosonic."

2. - "De mooiste woorden uit de lelijkste mond van Eurosonic. Zonder Aviici en Diplo kan ze het nog (beter!)"

3. Afterpartees / TownOfSaints / SoulSisterDanceRevolution. "Mogen al deze drie op mijn verjaardag komen? Kwaaaaaaliteitsrock uit NL!"

4. Russkaja - "Feestband waarop ik met driehonderd anderen 'de tractordans' heb gedaan. Balkan Beats meets polskatrashmetalskafunk met een russisch accent."

5. Elliphant - "Bekend van haar debuuthitje 'Music Is Life'. Hoe hard ze ook rapte, ze kreeg de sfeer helaas niet los. Maar wat een heerlijke ska-hits liggen nog in het vat."

Wijnand Speelmans ESNS14 lijstje:

1. Saint Raymond - "In eerste instantie denk je aan The 1975, maar deze zanger kan nog veel beter zingen. De drummer is verschrikkelijk strak, de tracks veelbelovend. Check vooral het prachtige 'Youngblood'. De band tourt deze maand met HAIM door Engeland. "

2. Brother & Bones. "Een band om in de gaten te houden. De zanger die iets weg heeft van Johnny Depp heeft een fantastische stem. De liedjes die de band maakt zijn heerlijk!"

3. Amber Run - "Ze hadden qua uiterlijk ook zo in een boyband gekund. Live op een podium of unplugged tijdens een radiosessie: briljant."

4. Elliphant - "Een Scandinavische dame die niet alleen op de plaat, maar ook live fantastisch klinkt."

5. The Strypes - "60's en 70's sound van Beatles look à likes! Zeer aanstekelijk en erg strak!"

Roosmarijn Reijmers ESNS14 lijstje:

1. George Ezra - "Negentien jaar, het uiterlijk van een supermodel en een stem als een 50 jarige whiskey rokende Johnny Cash lookalike. Timur en ik raakten danig in de war van George Ezra toen hij in de 3FM studio een sessie kwam spelen. George Ezra schreef veel van zijn liedjes samen met de zanger van Athlete en dat kun je horen in de luie laidback songs. Check vooral 'Budapest'. Zo mooi!"

2. Afterpartees - "Vieze vuige rock 'n roll en helemaal uit je dak gaan: dan ben je aan het juiste adres bij Afterpartees. Twee weken geleden maakten ze al veel indruk op me toen ze een sessie kwamen doen in 3voor12 Radio. Vooral omdat ze standaard ieder nummer beginnen met: "Tik maar af, Teun" tegen de drummer. Wat dan volgt is een explosie van energieke rock 'n roll. Must see. En dan vooraan gaan staan met een biertje dat je binnen twee seconden leeg geheadbangd hebt."

3. Asgeir Trausti - "Wat ben ik blij dat Asgeir het waar heeft weten te maken op Eurosonic. Afgelopen zomer maakte ik kennis met hem tijdens de vierdaagsefeesten. Een superverlegen IJslandse singer songwriter, maar dan wel eentje waarvan 1 op de 10 IJslanders het album in huis heeft. Zorg dat je hem ziet in de volle elektrische bezetting, want dan zijn zijn liedjes iets meer dancy dan op het album en das wel zo lekker."

4. Hudson Taylor - "Deze twee Ierse broers een geniaal liedje in handen: "Care". Dat gaat over een jongen die ernstig verliefd is op een bezet meisje. Maar haar vriend bedriegt haar. Het hele liedje is een waarschuwing dat ze hem moet dumpen en met perfecte Simon And Garfunkel harmonieen zingen ze dan schijnheilig: "I Only say it cause I care". Einde van het liedje in het echt leven was dat de Hudson Taylor broer daadwerkelijk het meisje heeft gekregen. Supergrappige mannetjes dit, prima performance."

5. Sluwe Vos - "Honderd procent uit je dak garantie bij DJ/Producer Robert Vosmeijer alias De Sluwe Vos. Hij maakt house en techno met allerhande vocale samples uit de 60s en 70s. Maar bovenal weet hij als geen ander hoe hij je in beweging moet laten komen. In zijn liveset zit ook een visueel gedeelte ingebouwd, dat hij helaas op Noorderslag niet kon laten werken, omdat hij te weinig opbouw tijd had. Met z'n allen in zijn concertagenda kijken en alsnog naar een echte clubshow gaan dus. Check zijn track die ik ook regelmatig draai in 3voor12 radio: O.G. Anthem!"

>> Bekijk ook de Top 30 van 3voor12
>> Check alle foto's van 3FM op #ESNS14

Heb jij nog iets gezien in Groningen wat het tippen waard is? Laat het hieronder weten.

Ster advertentie
Ster advertentie