Naar homepage
Eurosonic Noorderslag

Zwangere Guy: "Ik kak op het hele politieke systeem"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Zwangere Guy: "Ik kak op het hele politieke systeem"

Zwangere Guy (Gorik van Oudheusden) deed een sessie in de Martinikerk tijdens Eurosonic Noorderslag. Aansluitend kwam hij ook nog even langs bij Frank om het vooral eens even goed over de politiek te hebben en de rol die muziek daarin speelt voor hem.

Gorik is tijdens het optreden erg verbonden met het publiek. Hoe doet hij dat en waarom doet hij dat? Simpel: hij is echt. Ook op het podium. "Ik ben geen toneel aan het spelen. Als je je zo bloot geeft in muziek, wil ik geen ander persoon spelen op het podium." Hij geeft aan dat in een show van 1,5 uur je alle kanten van hem ziet. Hij is open, maar ook egoïstisch en is niet bang om dat te laten zien.

Politieke statements

Aan het einde van zijn sessie vandaag kwam Zwangere Guy met een statement tegen de verrechtsing van de maatschappij. "Het is schandalig hoe dat steeds meer gebeurt door foutieve informatie." Met zijn muziek wil hij nu zijn blik op de wereld naar buiten brengen. Hij zegt niet voor niks "Er lukt niks in Brussel" op zijn track 'Grijze Zone'. Hij zegt dat er vooral rechts gestemd wordt vanuit het platteland, maar zij stemmen tegen dingen die voornamelijk in de stad gebeuren. Daar moet volgens Gorik verandering in komen.

Festivals 2020

Zien we Zwangere Guy nog op festivals in Nederland deze zomer? Zeker! Hij is onder andere te zien op WOO HAH!. Op dit festival staat bijvoorbeeld ook Kendrick Lamar. Samen op dat festival staan voelt voor Zwangere Guy als een eer.

Zwangere Guy op ESNS

Benieuwd naar de sessie van Zwangere Guy op ESNS? Bekijk hem hieronder terug.

{vprovideo id="WO_VPRO_15832649"}
Ster advertentie
Ster advertentie