Eurosonic Noorderslag
NTR

Noorderslag 2019 terugblik: "Vliegtuigspotters zagen Ronnie Flex de popprijs al winnen!"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Noorderslag 2019 terugblik: "Vliegtuigspotters zagen Ronnie Flex de popprijs al winnen!"

Na Noorderslag zijn we heel erg benieuwd wat de hoogtepunten waren en welke artiesten we dus komend jaar in de gaten moeten houden. 3FM-dj Vera Siemons belde met Joey Ruchtie (programmeur Noorderslag) en samen blikten ze terug op Noorderslag 2019.

Persoonlijke favorieten

Vera Siemons heeft tijdens Eursonic Noorderslag geprobeerd om zoveel mogelijk bands te bekijken. Iets wat al bijna onmogelijk is. Maar hoe moet dat zijn voor een programmeur van het festival zelf? Joey: "Ik ben veel aan het rondrennen en kijken of het allemaal uitpakt zoals het van te voren is bedacht. Ik kan dus helaas niet alles zien, maar wat ik heb gezien, vond ik fantastisch."

Dat maakt ons nieuwsgierig naar de persoonlijke favorieten van Joey. Joey: "Ik vond het optreden van Dutch Roots heel erg mooi en het optreden van Willem was heel indrukwekkend - zo in z'n eentje op het podium."

Vliegtuigspotters zagen Ronnie Flex er met de Popprijs vandoor gaan

En dan was er natuurlijk nog die andere man die al onze harten heeft gestolen: Ronnie Flex. Als Vera aan Joey vraagt hoe dat precies ging, vertelt Joey dat het eigenlijk nog best wel spannend was. Joey: "Ronnie speelde eerder die dag in Rotterdam. Als ze met de auto van Rotterdam naar Groningen kwamen, waren ze niet op tijd geweest. Dus werden ze ingevlogen. Vliegtuigspotters hadden dus al in de gaten dat Ronnie Flex degene moest zijn die er met de prijs vandoor ging!"

Meer Eurosonic Noorderslag? Check hier alle avonturen van 3FM uit Groningen.

Ster advertentie
Ster advertentie