Naar homepage
3FM nieuws

De nieuwe Coldplay: Alles wat we tot nu toe weten

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe Coldplay: Alles wat we tot nu toe weten

Gaan we vrijdag het weekend in met een nieuwe Coldplay-track op zak? Het begint er toch echt op te lijken...

De gemiddelde Coldplay-fan houdt al een week zijn hart vast, want wat is er nu allemaal precies aan de hand met die gekke Britse band? De gifjes, posters en audiofragmentjes vliegen je om de oren, maar echte nieuwe muziek is dan weer nergens te vinden. Daarom vind je hier een spoedcursus over alles wat te maken heeft met A Head Full Of Dreams, het zevende album van de band. Dan ben jij in ieder geval optimaal voorbereid op het nieuwe Coldplay-deuntje!

Visueel ingesteld

Coldplay teaset zich deze week helemaal in de rondte. Dat begint afgelopen weekend met mysterieuze posters in het Londense metrostelsel, met alleen een grafisch ontwerp en een datum: 4 december. Op maandag 2 november bevestigt Coldplay met een gifje dat de posters inderdaad van hen afkomstig zijn. Op 3 november komt hier nóg een gifje bij, deze keer met een uitgebreidere versie van Pilar Zeta's artwork: kleurrijk en een tikje psychedelisch.

De posters

De gifjes

Luisterplezier

Woensdagmiddag post de band via hun Twitter en Facebook een videofragment waarin er meer artwork te zien is. Wie goed speurt ziet ook animatie-versies van de bandleden als kind. Maar, belangrijker: het filmpje bevat een audiofragment van acht seconden dat vier keer achter elkaar wordt afgespeeld. De eerste concrete hint naar de eerste single van A Head Full Of Dreams!

Onze eigen Frank en Sander zien hun kans schoon en geven de tease een eigen interpretatie:

Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn doen Coldplay na...

Hallo wij zijn Frank en Sander, en wij doen de teaser van Coldplay na.. (klik hier voor het origineel https://www.facebook.com/coldplay/videos/vb.15253175252/10156268166655253/?type=2&theater)

Posted by Sander Hoogendoorn on Thursday, November 5, 2015

Let's go on an adventure!

Een paar ijverige fans onderwerpen de teaser meteen aan een onderzoek en gooien hem door Shazam. De track staat daar genoteerd als 'onbekend', maar er staat wél dat het nummer afkomstig is van het album 'Adventure Of A Lifetime'. En de eerste letters daarvan komen dan weer overeen met de #AOAL-hashtag in de tweet. Voilà, de titel.

Maar hoe gaat het klinken dan?

De band maakt er een sport van om zich op elk album opnieuw uit te vinden. Leg Parachutes maar eens naast Viva La Vida, of Mylo Xyloto naast A Rush Of Blood To The Head: ieder album heeft een duidelijke identiteit. De afgelopen jaren is deze sound steeds poppier geworden, en deze lijn lijken de mannen door te trekken voor A Head Full Of Dreams.

Coldplay heeft namelijk Stargate ingeschakeld voor de plaat, een Noors producersduo dat bekend is van hun werk met Rihanna, Beyoncé, Katy Perry en nog een dozijn andere pop-grootheden. Een impressie van de beats en producties waar Stargate verantwoordelijk voor is:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gaan de Britten na 15 jaar in de rock en pop dan toch in zee met R&B? Zitten de mannen stiekem in een jazz-fase? De teaser is nog nét iets te kort om definitief uitsluitsel te geven, maar het catchy gitaarloopje en de drums lijken Indiase invloeden te bevatten. En laat India nu net de plek zijn waar de mannen een paar weken geleden gespot zijn tijdens een videoshoot...

Thank God It's Friday

Het lijkt erop dat het Britse BBC Radio 1 morgen de mannen live in de studio te gast hebben. Twee weken geleden was Adele al bij de BBC op bezoek om haar single 'Hello' toe te lichten in een interview, en DJ Nick Grimshaw hintte in zijn show dat hij op vrijdag 6 november hoog bezoek krijgt:

"We will have a huge guest. Massive. Really, really big. We've had Daniel Craig, we've had Adele. It's on that level, it really is. They will be here tomorrow, live."

Chris, Guy, Jonny en Will gaan in ieder geval goed voorbereid richting de radio: de mannen gooiden er gisteren nog even een last-minute rehearsal tegenaan.

Hi, here we are in rehearsal.We have some news tomorrow.Thanks for being the best fans on earth.LoveColdplay

Posted by Coldplay on Thursday, November 5, 2015

Mocht er daadwerkelijk iets gebeuren, dan zit onze eigen Giel er natuurlijk met zijn neus bovenop. Zet je favoriete ochtendshow dus morgenochtend nét een tikkie harder tussen 6:00 en 10:00, misschien hoor je wel iets heel leuks voorbij komen...

Ster advertentie
Ster advertentie