Best Kept Secret

Dit is dé magie van Best Kept Secret volgens bezoekers

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is dé magie van Best Kept Secret volgens bezoekers

Best Kept Secret is het allereerste festival waar 3FM dit jaar weer neerstrijkt. Drie dagen lang nieuwe muziek ontdekken, genieten van grote namen, pootjebaden in het meer en genieten van de culinaire hoogstandjes op het terrein. Zin in! Maar wat maakt Best Kept Secret nou precies zo leuk? We vroegen het een aantal bezoekers.

Dit is duidelijk het jaar van de terugkeer van Arctic Monkeys. De band uit Sheffield stond op Stage One tijdens de allereerste editie en komt dit jaar, na het uitbrengen van hun nieuwe album, weer terug. Maar ook grote bands als LCD Soundsystem en The National maken hun opwachting. Daarnaast is er een bak nieuw talent te vinden op verschillende stages, zoals Superorganism en 3FM Talents Naaz en Nana Adjoa.

Maar dat gaat allemaal over de Best Kept Secret-editie die nog moet komen... Voordat we daar aan beginnen blikken we terug met een aantal vaste BKS-gangers op de afgelopen edities om erachter te komen wat dit festival nou zo speciaal maakt.

Sfeer

Als je mensen vraagt wat BKS zo bijzonder maakt dan is 'sfeer' het eerste woord dat vaak wordt genoemd. Voor Sarika (27) wordt dit haar vierde keer. "BKS is voor mij vooral het ultieme festival, omdat het qua sfeer zo perfect is. Je hebt goede muziek, je hebt heerlijk eten, goede drankjes, je kan met je blote voetjes op het gras, in het zand en in het water of voetjes van de vloer tijdens het dansen of op een schommel."

Een groot voordeel voor velen is ook dat het niet zo massaal is. Bijvoorbeeld voor Shafira (23). " Het is groot, maar voelt wel heel erg kleinschalig wat mij heel erg trekt. Hele grote festivals krijgt ik het heel snel benauwd van haha, en ondanks die 25.000 mensen vind ik het hier echt prima te doen."

Muziek

Naast sfeer en eten staat muziek natuurlijk centraal. Een kleine greep uit de mooiste muzikale herinneringen van bezoekers.

A$AP Rocky

Shafira: "Mijn mooiste muzikale herinnering was A$AP Rocky in 2015. Dat was het allereerste jaar dat ik ging samen met mijn beste vrienden. We wilden graag A$ap Rocky zien omdat we hadden gehoord dat het heel tof is, dus dat wilden we gaan checken. Ik denk dat ik nog geen tien minuten nadat we de tent in waren gegaan al op de schouders van een vriend zat. Lekker meespringen met de hele tent. Het was echt zooooo vet en ik denk dat het een beetje de magie is van geen verwachtingen hebben. Als in, je weet wie er komen maar je kan ze niet allemaal kennen maar het is nooit disappointing. Alles wat je er ziet en tegenkomt, het is altijd heel leuk."

A$AP Rocky op BKS 2015

Radiohead

Jipke: "Mijn beste muzikale herinnering blijft toch echt wel Radiohead in 2017, als afsluiter. Het hele publiek was muisstil, de tranen rolden over mijn wangen bij bepaalde momenten en ze waren zó goed. En de ondergaande zon maakte het plaatje natuurlijk helemaal compleet."

Radiohead op BKS 2017

Editors

Sarike: "Ik vergeet nooit meer het optreden van Editors. Ik stond daar heel fijn met regenlaarsjes aan en een poncho om te dansen en te zingen achteraan het veld. Dat was echt een ultiem feestje." Dat is ook het fijne aan BKS vertelt Shafira. Bij de artiesten op Stage One maakt het niks uit waar je staat want je kan het overal prachtig zien.

Best Kept Secret 2018

Benieuwd wat de komende editie voor je in petto heeft en ga je niet zelf? Don't worry! Via 3FM hoef je niks te missen van het festival. Luister in de avond naar de live-uitzendingen vanaf het terrein of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en YouTube!

Ster advertentie
Ster advertentie