Naar homepage
Best Kept Secret

Roosmarijn vertelt Vera alles over het organiseren van Best Kept Secret
NTR

  1. Nieuwschevron right
  2. Roosmarijn vertelt Vera alles over het organiseren van Best Kept Secret

Hé, die stem kennen we! Roosmarijn Reijmer presenteerde jarenlang 3voor12 Radio op 3FM, maar tegenwoordig werkt ze bij boekingskantoor en festivalorganisator Friendly Fire. Zij is dus dé persoon om ons alle ins en outs te verklappen over Best Kept Secret 2019!

Heel veel mailen

Roosmarijn was zondagavond te gast bij Vera Siemons om te vertellen wat ze nou eigenlijk doet achter de schermen van een groot festival als Best Kept Secret. "Eigenlijk geef ik gewoon heel veel mijn mening, haha. Het is veel aan de telefoon zitten en heel veel mailen." En dat gaat echt over van alles. De kaartverkoop of vragen van bezoekers bijvoorbeeld, maar ook de inrichting van het terrein en nieuwe ideeën voor het festival.

Wc’s voor 2020

Het organiseren van een festival is vooral een heleboel geregel. Best Kept Secret 2019 is al over drie weken, dus het is druk op kantoor. Met sommige dingen moet je zelfs al beginnen voordat de editie van dit jaar überhaupt begonnen is: "Onze productieleider was drie weken geleden al toiletten aan het bestellen voor de editie van 2020. Maar anders heb je gewoon geen wc’s!"

Iets dat Roosmarijn nooit verwacht had toen ze alleen als bezoeker naar festivals ging, is dat al dat geregel gedaan wordt door een kleine club mensen. "Best Kept Secret wordt zo ongeveer georganiseerd door een stuk of zes tot acht key mensen."

LP’s voor Arctic Monkeys en IKEA voor Four Tet

En dan heb je natuurlijk niet alleen met de wensen van bezoekers te maken, maar ook met die van artiesten. De show van headliner Kraftwerk dit jaar heeft bijvoorbeeld spectaculaire 3D-visuals, maar om die te zien moet je wel een brilletje op. Roosmarijn vertelt: "Kwaftwerk komt met 25.000 brillen. We hebben al een stuk of drie meetings gehad over hoe we ervoor gaan zorgen dat iedereen – dus echt duizenden mensen – binnen drie kwartier een bril op z’n neus heeft."

Ook vragen artiesten soms om bijzondere items voor in de kleedkamer of op het podium. "Arctic Monkeys wil bijvoorbeeld graag dat het festival een paar mooie LP’s voor ze klaarlegt, zodat ze die backstage kunnen draaien," vertelt Roos. "Ik ben toen ook een keer langs die kamers gelopen, en dat ging behoorlijk hard!’

Four Tet had juist bijzonder simpele wensen voor zijn dj-set: "Twee cd-spelers en twee Ikea-bureaulampjes. Meer niet!" Zo lekker gewoon gebleven, he.

Nieuwe podia en méér speciaalbier

Wat voor nieuwe dingen kunnen bezoekers in 2019 op Best Kept Secret verwachten? Sowieso een gloednieuw podium: stage Seven. "Die staat op het water, er kunnen maar driehonderd mensen in. Daar ga je wat meer muzikale experimenten zien. Artiesten die het in een grote tent ook wel goed doen, maar zet ze in een kleine tent en het gaat naar het kookpunt."

Stage Three krijgt een make-over en gaat verhuizen: "Hij wordt ontworpen door een stel heel slimme gasten in België. Ik heb al een paar van die ontwerpen gezien. Ik denk dat iedereen die daar straks staat denkt 'Wow, dat ziet er gaaf uit!' Het wordt een open stage aan het water."

Ook belangrijk: wat wilden de bezoekers van vorig jaar er het liefste bij hebben? Wat misten ze nog op het festival, dat er dit jaar wél is? "Meer zitplekken, dat is één. En twee: meer speciaalbier! Dat is echt een trend." Dus komt er in de Hangout een grote nieuwe speciaalbierbar. En hoe handig: dat is precies de plek waar 3FM intieme livesessies met artiesten organiseert! Dus kom vooral even langs om je favoriete artiest in het klein te zien en een speciaalbiertje te drinken...

>> Check ook het blokkenschema van BKS 2019

Ster advertentie
Ster advertentie