Best Kept Secret
NTR

Best Kept Secret-baas Maurits over The Strokes, processierups en nieuw terrein

foto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Best Kept Secret-baas Maurits over The Strokes, processierups en nieuw terrein

Dit weekend is het zover: Best Kept Secret festival 2022! Met headliners als The Strokes, Nick Cave en Alt-J en een prima weersvoorspelling is festivaldirecteur Maurits Westerik in opperbeste stemming. Hij schuift een uur lang aan in de 3FM-studio tegenover dj Vera Siemons om vooruit te blikken op zijn eerste editie als directeur, en om jou wat insider-tips te geven voor op je blokkenschema.

Ja, het is écht zo: Best Kept Secret gaat na twee geschrapte edities eindelijk weer door. Dit weekend gaat het festival weer gebeuren op het vertrouwde terrein bij de Beekse Bergen. Heel goed nieuws voor festivaldirecteur Maurits Westerik, die hier al drie jaar op zit te wachten. Hij is een uur lang te gast in Vera On Track bij 3FM-dj Vera Siemons om vooruit te blikken op het festival.

Voor Maurits wordt het eindelijk zijn eerste echte editie als directeur van het festival: “Het is mijn taak om er een heel nieuw elan aan te geven,” zegt hij tegen Vera in de 3FM studio, “en ik hoop dat dat gaat lukken, maar dat antwoord kan ik pas na Best Kept Secret geven!”

Gaan The Strokes door?

Gelukkig heeft Maurits wel alvast wat voorzichtig goed nieuws wat betreft headliner The Strokes, zijn grote droomboeking. Die moesten eerder deze maand hun show op Primavera festival in Barcelona afzeggen vanwege een coronabesmetting in hun team. Het lijkt er echter op dat hun show op Best Kept Secret gewoon doorgaat: “Ik werd aan alle kanten meteen gebeld. (…) Ze hebben alles onder controle, zo luidt het nieuws. Dus we gaan ervoor.”

Gloednieuw terrein

Maurits zit eigenlijk al drie jaar te wachten op zijn eerste editie als directeur: zijn aanstelling werd al tijdens de laatste editie in 2019 aangekondigd. In die drie jaar is er volgens hem veel veranderd. Zo ziet het terrein er heel anders uit dit jaar: “Vanuit de niches, de outskirts, ga je vanuit het organische steeds meer naar de stad.” Maurits vertelt uitgebreid over het nieuwe terrein:

De perfecte headliner

Voor hij de directeur van Best Kept Secret werd, was Maurits al fervent bezoeker van Best Kept Secret festival. Hij was dus ook bij de laatste editie in 2019, toen Christine & The Queens als headliner op de zondag op het hoofdpodium stond – middenin een enorme onweersbui. “In verhouding met de zoetgevooisde Christine en haar mooie dansmoves was het inderdaad donderslag, het was best een beetje angstaanjagend.” Ook vertelt hij wat een échte festivalheadliner volgens hem in zich moet hebben, en waarom het boeken van headliners misschien wel het moeilijkste onderdeel is van een festival organiseren:

Processierups update

Maurits is niet de enige vaste gast op Best Kept Secret: ook de gevreesde processierups is met enige regelmaat op het festivalterrein te spotten. Hoe staat het er dit jaar mee? "Hij is nog niet gespot!" En ook als de jeukrupsen wel de kop opsteken, zijn daar al uitgebreide protocollen voor, aldus Maurits. Gelukkig maar!

Dit weekend hoor je 3FM live vanaf Best Kept Secret met interviews en verslag vanaf het festivalterrein. Maar wat gaat Maurits eigenlijk doen tijdens het festival? Moet hij het hele weekend van hot naar her rennen en daardoor alle bands missen? Daar heeft hij met z’n collega’s al lang en breed over gesproken: “Gelukkig kennen ze me inmiddels al heel goed. Ik doe nu van alles en nog wat, maar tijdens het festival doe ik niets meer productioneel en operationeel. Dan ben ik meer gastheer en verbinder. Ik moet ook gewoon weer met iedereen spreken, ik wil heel veel leren, heel veel zien. Zaterdagnacht trek ik ‘m ook door tot half vijf, vijf, dat heb ik netjes in m’n agenda gezet. Ik wil het allemaal zien en beleven.”

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie