Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met Drentse rockband TITT'N?

foto: TITT'Nfoto: TITT'N
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met Drentse rockband TITT'N?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de Drenste band TITT'N? Frontman Ronald brengt ons terug naar een tijd waarin nummers over geil zijn en koekjes eten nog de normaalste zaak van de wereld waren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer dan een coverband

In 1996 kwamen Jauke, René, Richard, Arjen en Ronald in het Drentse Ruinerwold bijeen om een band te vormen. TITT'N wordt geboren. Na het spelen van voornamelijk covers van Engelstalige rocknummers sturen ze in 1998 hun cover van de The Clash punk klassieker "Should I Stay or Should I Go" op naar platenmaatschappij Bunny. "Ben Je Geil Of Wil Je 'n Koekje?" is direct een hit en belandt met 40.000 verkochte singles in de top 5.

Later brengen ze ook het daaropvolgende debuutalbum uit. "Koekje... En Andere Tussendoortjes" staat vol met bewerkingen van klassieke rocknummers, met nieuwe dubbelzinnige Nederlandse teksten. Op de plaat staan nummers als Geef Me Al Je Liefde (Gimme All Your Lovin' van ZZ Top), Dom Dom (Down Down van Status Quo) en een versie van het Kleine Café (Vader Abraham).

Bandje, besta je nog?

TITT'N bestaat inmiddels niet meer, maar de gedachte blijft je altijd bij. Aldus zanger Ronald. Hij doet echter wel een bijzondere oproep. "Ben Je Geil Of Wil Je 'n Koekje?" is namelijk bijna een gouden plaat! Met 994.000 Spotify streams op het moment van schrijven is de track nog maar 6000 van de miljoen verwijderd. Ben je nou benieuwd hoe de track ook alweer ging of kun je simpelweg een nostalgische banger gebruiken? Ga hem dan nu luisteren!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie