Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met de band Treble?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band Treble?

Bandje besta je nog? Die vraag stellen Barend & Benner in de middagshow dit keer aan Treble. In 2003 brak de band door met 'Ramaganana', maar wat is er daarna met de dames gebeurd? Niña van Dijk, een van de bandleden, geeft een update waar ze nu mee bezig zijn.

One hit wonder 'Ramaganana'

Treble bestaat uit 3 dames: Caroline Hoffman en de zussen Niña van Dijk en Djem van Dijk. In 2003 wist de band een hit te scoren met 'Ramaganana'. De muziekstijl is een aparte stijl, want het klinkt als een onbekende taal met Afrikaanse smaken... maar dat is het niet. "Het is een eigen taal, dat werd op een gegeven moment ook de hype", vertelde ze bij Barend & Benner.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Tussen de Sterren'

Tot op de dag van vandaag maakt Niña nog steeds muziek, vertelt ze bij Barend & Benner. Eerder dit jaar bracht ze een speciaal nummer uit, omdat het gaat over de 2 kinderen die ze helaas is verloren doordat ze te vroeg zijn geboren. ""Het was in eerste instantie echt voor mijzelf en het gaf ook echt een opluchting toen ik het af had. Ik ben er heel trots op en ik vind het heel mooi om te zien om ouders die dit mee hebben gemaakt ook troost te geven met dit nummer", vertelt Niña.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat gebeurt er nu met Treble?

"Ik besta wel, maar Treble bestaat niet in de formatie die we kennen. We maken alle drie nog wel apart muziek", vertelt Niña. Alle drie zijn een andere richting ingeslagen, af en toe ook nog eens muzikaal. Luister het interview hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie