Barend & Benner

Radiocolumn Lieve Peter: Dik is dik in orde

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: Dik is dik in orde

Het gat dat Peter Heerschop heeft achtergelaten, wordt opgevuld door niemand minder dan Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner. Iedere dinsdag komt Nellie met een radiocolumn, die het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Lieve Peter - 21 februari 2023

Rammstein presenteert u zijn herschreven track: 'Enorme Titten'. Het kinderliedje 'Enormertje Dap Stond Op De Trap' hoort u voortaan bij kinderdagopvang Enormie Mie. Ja, ooit Dikkie Dik, ‘t nog steeds een hond, verwar hem niet met de Chinese deegwaar dat lijkt op spaghetti. En de afgelopen dagen galmde de carnavalskraker 'Enorme Lul, Enorme Lul'...

Klinkt voor geen meter hè, Peter?

Schrijver Hendrik van Dale draaide 180 graden in zijn graf toen hij vernam dat er een aanzienlijke kans bestaat dat de Dikke van Dale voortaan de Enorme van Dale gaat heten, nu ook 'dik' in 'mega' wordt veranderd in de boeken van Roald Dahl.

Niks mis met dik, aldus de betekenis van dik in de Dikke van Dale. Ik citeer:

"Niet dun, dikke mensen = vet." Maar dat klinkt als: vette hap na het uitgaan, mega lekker tegen katers. "Weinig vloeibaar, dikke saus." Klinkt als: prettig, druipt niet zo langs je been. "Dik haar." Klinkt als: ja liever niet in de saus, verder niks mis mee. "Ruimschoots, dik tevreden." Klinkt als: zo wil je thuis komen na een dag je de pleuris te hebben gewerkt. "Door dik en dun steunen ondanks alle moeilijkheden." Klinkt als: bij zo iemand wil je thuis komen na je een dag je de pleuris te hebben gewerkt.

Dik in orde dus het woord dik.

Kijk, dik en dun geven slechts formaten aan. Net als klein en groot. Toen ooit een gozer zei dat ik geen tieten had (niet klein, dat was een feit geweest) en zich afvroeg waarom ik een bh droeg: want mensen zonder voeten dragen toch ook geen schoenen? Gooide ik mijn bh’s weg, ging ik naakt in films spelen en begon ik topless op het strand te paraderen. Ik kon siliconen nemen, maar ook het wereldbeeld vergroten.

Groot, klein, dik, dun, allemaal dikke prima.

Weet je, beter creëer je 'een dikke fuck you' naar kortzichtige mensen en een dikke olifantenhuid met een onwijs dikke hoeveelheid zelfliefde en heel veel dikke schijt. Want hoeveel je ook aanpast in boeken of films, er blijft altijd wel iemand die het nodig vindt om opzettelijk te kwetsen. Maar dat is gewoon, hey hier klinkt 'enorm' wel goed, een enorme lul.

Schrijf dat maar in toekomstige kinderboeken.

Ster advertentie
Ster advertentie