Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met de band Only Seven Left?

foto: onlysevenleft.nlfoto: onlysevenleft.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band Only Seven Left?

Bandje, besta je nog? Deze vraag stellen Barend & Benner in de middagshow aan ‘Only Seven Left’. Het is namelijk al een tijdje stil rondom deze Hilversumse rockband. Zanger Bjørgen van Essen vertelt hoe dit komt en of we een comeback kunnen verwachten…

Zanger gezocht

De band heeft wat veranderingen doorgemaakt sinds hun debuut in 2007. Eind 2008 stopte de voormalig zanger en werd vervangen door Bart van Dalen, die op zijn beurt weer stopte in 2011. Bjørgen van Essen won een zoektocht van de band en werd zo gekozen als nieuwe zanger. “Ik kende die boys al een beetje, maar leek me super vet om in zo’n grote band te zitten.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Social Media

Op het moment dat Bjørgen erbij kwam, had de band al een grote fanbase. “Ze begonnen een beetje als eerste van Nederland heel erg gebruik te maken van social media.” Wat begon op Hyves en MySpace groeide uit tot videodagboeken en dit zorgde voor veel bereik. Voor de toen 19-jarige zanger was dat wel even wennen. Aan fangirls hadden ze in ieder geval geen gebrek.

Comeback

In 2014 kwam er alleen steeds minder aandacht voor de band en besloten ze de stekker eruit te trekken. “Je wil dan ook niet doorgaan, straks komt er ruzie en dat is niet chill uit elkaar gaan.” Er is een comeback geweest na zeven jaar. Afgelopen april speelde de band een paar shows. Op de vraag of de band nog bestaat zegt Bjørgen het volgende: “We bestaan nog als individuen, maar niet als band. Over zeven jaar gaan we wel weer hetzelfde doen.” Nog even wachten dus voor een nieuwe comeback.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie